Administrație locală

Buget blocat la Mangalia

Dupa ce au votat bugetul pe 2010, consilierii din opozitie refuza sa-l semneze

Primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, a prezentat luni 22 aprilie bugetul orasului pe 2010, finalizat in forma data de amendamentele votate de consilierii PD-L, PNL, PC si PRM in sedinta Consiliului Local din 11 martie 2010, la Trezoreria Constanta, cu toate ca „acest important document pentru oras nu este semnat de cei care i-au dat forma actuala”.
„La toate apelurile mele catre consilierii PD-L, PNL, PC si PRM de a veni sa semneze bugetul pe care ei l-au amendat si l-au votat, acestia au dat din colt in colt, au aruncat vina unul pe celalalt si au refuzat sa-si asume raspunderea, adica sa semneze bugetul municipiului Mangalia pe anul 2010. Este inca o dovada a relei lor vointe, a nepriceperii si, mai ales, a lasitatii lor. Daca nu ar fi in joc soarta locuitorilor municipiului, ar fi chiar amuzant sa observi cum recunosc acum ca au votat amendamentele aduse proiectului de buget fara a le fi studiat, fara a fi inteles urmarile lor”, a spus Tusac.
El a adaugat ca, din acest refuz de a semna bugetul, rezulta ca alesii PD-L, PNL, PC si PRM au votat „in bloc, la comanda”. „La comanda cui? Raspunsul este evident: deputatul Zanfir Iorgus a facut matematica paguboasa, iar consilierii l-au urmat orbeste.! Acum, deputatul tace, iar consilierii scot castanele din foc cu mana lor. Prin acest act iresponsabil, locuitorii municipiului Mangalia sunt cei mai afectati: nu se mai pot construi locuintele ieftine pentru tineri, locuintele tip ANL, nici locuinte sociale, desi exista deja peste 1.450 de cereri; nu se mai acorda decat doua din cele sase pachete de alimente destinate pensionarilor cu pensii mici si altor persoane fara venituri din municipiul Mangalia; nu se mai asigura transport gratuit copiilor si pensionarilor, iar locuitorii din Neptun – Olimp platesc 3 lei/calatorie pana in Mangalia, fata de 1,5 lei/calatorie cat plateau anterior votarii noului buget de catre consilierii PD-L, PNL, PC si PRM; nu se mai pot construi noi locuri de joaca pentru copii si nici pavilioane de vara pentru pensionari; nu se mai poate asigura masa calda celor 395 de persoane care beneficiau de acest serviciu la Cantina Sociala; nu se mai poate igieniza Mangalia, si nici statiunile aferente, desi sezonul estival se apropie cu pasi repezi; nu se mai poate duce la bun sfarsit niciun proiect european de dezvoltare turistica a zonei de sud a litoralului, deci toate sperantele de a face din Mangalia un oras turistic european dispar”, a mai spus Tusac.
El a adaugat ca, „impinsi de guru Zanfir Iorgus”, consilierii PD-L, PNL, PC si PRM demonstreaza ca nu sunt pregatiti pentru a participa la dezvoltarea unui oras.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*