Administrație locală

Parc eolian la Mereni

Firma germana Westwind va amenaja pe teritoriul comunei Mereni, un parc eolian echipat cu 30 de mori de vant. Primarul localitatii, Gheorghe Chiriac, a declarat ca aceasta investitie va fi dezvoltata pe o suprafata de 400 de hectare in extravilanul satului Mereni. &Actiunea a fost inceputa acum un an si jumatate. in prezent suntem in faza de autorizare a parcului eolian si suntem in discutii cu proprietarii terenurilor privind inchirierea acestora”, a declarat avocatul Alexandru Vlad Bura, unul din reprezentantii societatii Westwind in Romania.

Societatea germana Westwind mai este reprezentata de avocatul Ion Guda si de dr.Arjoca Michael-Basil. Westwind este o firma cu experienta in domeniu si detine mai multe parcuri eoliene in mai multe tari din Europa. Construirea parcului eolian va aduce multiple beneficii locuitorilor comunei. Investitorii germani vor sa colaboreze cu firme autohtone si sa creeze noi locuri de munca.

Primaria Mereni a incheiat un contract de parteneriat cu societatea Westwind prin care investitorii se obliga sa contribuie anual cu 30.000 de euro la bugetul local. De asemenea, investitorii vor sa sprijine comunitatea prin modernizarea unui obiectiv social al comunei. Morile de vant ce vor fi montate in parcul eolian din Mereni vor fi marca Enercon, firma cu cele mai mari vanzari in domeniu din Germania.

Potrivit reprezentantilor din Romania ai societatii Westwind constructia parcului eolian de la Mereni va incepe la sfarsitul anului 2010. Administratia locala a organizat recent, licitatia pentru proiectul de reabilitare a retelei de alimentare cu apa din localitatile Mereni si Osmancea. Primaria Mereni a primit de la Guvernul Romaniei 10% din valoarea de 28 de miliarde a proiectului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*