Administrație locală

Poduri si podete construite in Viile

Pozitionarea satului Viile din comuna Ion Corvin, un sfert din localitate in vale iar restul pe deal, face ca de fiecare data cind cad cantitati mai mari de precipitatii, casele aflate in zona joasa a satului sa fie asaltate de ape. Asa s-a intimplat si in vara lui 2007, cind ploile torentiale au scufundat partial satul si mai multe case au fost la un pas sa fie luate cu totul de viitura.

Aceasta situatie l-a determinat pe primarul din Ion Corvin, Dumitru Nedea, sa elaboreze un proiect de construire a doua poduri si doua podete in satul Viile. &Am construit anul trecut doua podete in centrul localitatii si acum lucram la cele doua poduri care vor fi ridicate la intrarea in satul Viile. Podurile si podetele au rolul de a mentine drumurile practicabile, pentru ca atunci cind ploua in cantitati mai mari, apa scursa de pe versanti acopera strada”, a declarat Nedea.

Primarul e convins ca va termina in doua luni cele doua poduri pentru ca lucrarile de constructie deja sint in stadiu avansat. &Am depus proiectul pentru construirea podurilor si podetelor pentru prevenirea inundatiilor pe Ordonanta 7/2006 privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural. Valoarea lucrarilor pentru cele patru poduri totalizeaza 900.000 lei”, a mai declarat edilul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*