Raportul administratiei publice locale Medgidia prezentat in sedinta Consiliului Local

Martie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala


Saptamana trecuta, in sala de consiliu a primariei, s-a desfasurat sedinta consiliului local din luna februarie. Primarul Dumitru Moinescu, a propus consilierilor locali aprobarea mai multor proiecte de hotarari de interes pentru comunitate .
Consilierii locali au aprobat documentatiile tehnico economice constand in expertiza si audit energetic, certificat energetic si studiu de fezabilitate pentru reabilitarea termica a 10 blocuri de locuinte din Medgidia. Acest obiectiv se incadreaza in Programul de actiuni pentru reabilitarea termica a unor cladiri de locuit multietajate initiat de Guvernul Romaniei. Prin acest program se urmareste cresterea gradului de confort termic, reducerea pierderilor de caldura si a consumurilor energetice, reducerea costurilor de intretinere pentru incalzire. Programul de reabilitare termica in Medgidia a fost demarat de Primarie la sfarsitul anului 2004, finantarea investitiei se suporta de la bugetul de stat, bugetul local si fondul fiecarei asociatii de proprietari in parte.
La punctul II al ordinii de zi, primarul municipiului Medgidia a prezentat consilierilor locali si celor prezenti, raportul de activitate a administratiei locale din anul 2006. Raportul este o prezentare a activitatii desfasurate de catre toate directiile si serviciile din cadrul Primariei si o analiza a proiectelor si investitiilor locale din anul 2006. Priorit462;tile stabilite la inceputul anului 2006 au urmarit realizarea viziunii Medgidia un oras bogat, o comunitate unita.
Parcul Industrial Medgidia reprezinta un proiect amplu care va dezvolta sistemul economic si va crea locuri de munc462; pentru oamenii Medgidiei. Constructia de locuinte a reprezentat o alta prioritate a anului 2006. S-a reusit construirea unor locuinte sociale pentru cei care au visat la o casa si atragerea unor investitori pentru reabilitarea blocurilor de pe strada Independentei. Reabilitarea sistemului energetic a avansat semnificativ, astfel incat din anul 2006 toate unitatile de invatamant au centrale termice moderne pe gaze naturale iar zona de sud a orasului caldura si apa calda in conditii civilizate. Anul acesta va continua programul de reabilitare termica.
Medgidia a devenit un oras cautat de investitori. Avem in oras doua supermarketuri, unitati de productie noi, blocuri de locuinte in constructie, mai multe firme de cablu, echipa de handbal in liga nationala, copii talentati cunoscuti peste hotare, evenimente culturale unice in tara. Am c462;utat s462; ne imbun462;t462;tim permanent relatia cu cetatenii, i-am informat permanent despre proiectele, actiunile si mai ales despre cum sunt cheltuiti banii publici iar parerile lor au fost de un real folos in momentele de decizie. MEDGIDIA a ajuns in anul 2006 pe locul 20 in TOP 50 orase din Romania in care sa locuiesti. Ne mandrim cu acest loc si vom lucra astfel incat Medgidia sa creasca in acest top pentru ca suntem medgidieni si ne place sa traim in acest oras, declara primarul municipiului Medgidia domnul Dumitru Moinescu.
Investitiile anului 2007 in Medgidia vizeaza extinderea retelei de gaze naturale, modernizarea centralelor termice ramase si functionarea lor pe gaze naturale, reabilitarea drumurilor afectate de traficul greu, constructia de locuinte, modernizarea retelei de apa canalizare.
Acest raport se va distribui in luna martie spre informare, cetatenilor municipiului Medgidia, prin intermediul centrelor de informare pentru cetateni, bibliotecilor.

Album foto

 • Articole din editia din data de Martie 2007

 • REACTORUL 2 VA FI REPORNIT PE 25 APRILIE

  Administratie locala
 • PROIECTE DE VIITOR APROBATE IN SEDINTA DE CONSILIU DE LA CERNAVODA

  Administratie locala
 • OPERATORII DE LA CNE SUNT IN GREVA

  Administratie locala
 • IN CERNAVODA NU VOR MAI FI GARDURI IN JURUL BLOCURILOR

  Administratie locala
 • Raportul administratiei publice locale Medgidia prezentat in sedinta Consiliului Local

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771