Sedinta de consiliul judetean

Mai 2009, Bogdan Chirita

Actualitate

Consilierii judeteni s-au intilnit vineri, de la ora 13.00, in aula Bibliotecii Judetene Constanta, intr-o noua sedinta a Consiliului Judetean (CJC).

Ordinea de zi a cuprins 75 de puncte de interes pentru locuitorii judetului. Potrivit ordinii de zi publicate pe site-ul CJC, consilierii isi vor exprima votul cu privire la trei proiecte de hotarire ce privesc transmiterea in administrarea Consiliilor Locale Mircea Voda, Cuza Voda si Ion Corvin a obiectivelor de investitii &Sistem de alimentare cu apa&.

Pentru a veni in sprijinul autoritatilor locale care nu dispun de fondurile necesare pentru a realiza asemenea investitii, CJC a preluat in administrarea sa aceste sisteme de alimentare cu apa, pe care le-a realizat impreuna cu RAJA, si pe care, ulterior, le-a redat autoritatilor locale.

De asemenea, consilierii judeteni vor decide soarta unui alt proiect de hotarire care se refera la acordul CJC in vederea promovarii unei hotariri de Guvern prin care sa se transmita din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Administratiei si Internelor, in domeniul public al judetului Constanta si administrarea CJC, a unor imobile de pe raza judetului, unul dintre acestea fiind palatul administrativ in care, in prezent, functioneaza Prefectura Constanta, CJC si Primaria Constanta.

Tot in sedinta de astazi, consilieri vor vota o serie de proiecte de hotarire privind eliberarea din functie a unor directori ai institutiilor subordonate CJC. Constantin Chera, de la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie, Petre Paul Nicolescu, de la Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale (CJCPCT), si Decebal Fagadau, de la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii, si-au prezentat demisiile, astfel ca CJC trebuie sa emita hotaririle necesare eliberarii lor din functie dar si hotaririle de numire a noilor directori. in locul lui Constantin Chera, la Muzeul de Istorie va fi numit Gabriel Custurea, la CJCPCT, in locului lui Paul Nicolescu va fi numita Mihaela Petrescu, iar la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii, in locul lui Decebal Fagadau va fi numit Mihai Manastireanu.

Un alt proiect de hotarire important care se va discuta in sedinta de astazi se refera la stabilirea costului anual pentru beneficiarii serviciilor oferite de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta pentru anul 2009. in completarea acestui proiect de hotarire, consilierii judeteni vor discuta astazi si despre strategia judeteana in domeniul asistentei sociale si protectiei copilului in perioada 2009-2013.

in ordinea de zi de astazi au fost incluse si o serie de proiecte de hotarire care privesc dezvoltarea judetului din punct de vedere turistic.

Articole din editia din data de Mai 2009

 • Hotelul Complexului Sportiv din Medgidia, concesionat in schimbul unei varuieli

  Actualitate
 • Administratia din Eforie sustine organizarea Campionatul National de Aikido Katana

  Actualitate
 • Sedinta de consiliul judetean

  Actualitate
 • Cernavoda orasul meu fara droguri

  Actualitate
 • Campanie de infrumusetare a orasului Mangalia

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Măsuri extreme, în România. Ministrul de Interne, apel către românii din Diaspora / Se închid barurile și restaurantele, cafenelele, sălile de sport, saloanele de înfrumusețare

  Actualitate
 • 14 unități administrativ teritoriale din județul Constanța vor benefica de cadastru gratuit

  Actualitate
 • Guvernul Orban și-a asumat răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi

  Actualitate
 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771