Sate "inverzite" prin programul CJ "Caravana Estivala"

8 Mai 2009, Bogdan Chirita

Actualitate

Campania initiata de Consiliul Judetean Constanta (CJC) &Caravana estivala”, prin care se distribuie material dendrologic in toate localitatile din mediul rural constantean, a ajuns, ieri, in alte cinci comune constantene: Mihai Viteazu, Istria, Gradina, Pantelimon si Crucea.
Initiativa CJC a fost primita cu entuziasm de primarii de comune din judet, mai ales in contextul accentuarii procesului de desertificare in zona Dobrogei si in conditiile in care multi primari au depus eforturi pentru a extinde zonele impadurite.
Primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, a declarat ca ieri a primit 550 de arbori si arbusti, pe care i-a plantat alaturi de elevi si de locuitorii din comuna. &Am ramas foarte placut surprins de dorinta si entuziasmul cu care au venit oamenii din comuna la actiunea de plantare a pomilor. Nu au fost chemati, ci au venit din proprie initiativa si este foarte placut cind peste 50 de persoane vin la astfel de actiuni&, a declarat Frigioi. El a mai spus ca materialul dendrologic primit a fost plantat in parcuri, in curtile scolilor si ale tuturor institutiilor unde exista un deficit de copaci. &Plantind un copac ne aratam respectul fata de pamintul pe care traim. Ar trebui sa fie organizate astfel de actiuni in fiecare an&, a mai spus primarul.
in cadrul campaniei, fiecare localitate primeste peste 400 de arbori si arbusti, atit pentru interiorul, cit si pentru exteriorul localitatii. Arborii si arbustii sint plantati si ingrijiti de elevii scolilor din mediul rural. in total, CJC va distribui aprox. 18.000 de arbori si arbusti. &Actiunea de distribuire material dendrologic initiata de CJC este binevenita pentru ca un pom plantat inseamna mai mult oxigen. Prin acest proiect, CJC ne ajuta sa &inverzim& putin comuna”, a declarat, la rindul sau, primarul comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni.

Articole din editia din data de 8 Mai 2009

 • IPS Teodosie, ingenunchiat in fata procurorilor

  Actualitate
 • Campanie de igienizare la Topalu

  Actualitate
 • Primarul din Harsova vrea sa valorifice apele termale din localitate

  Actualitate
 • Primarul Mihai Soare sprijina comunitatea muslumana

  Actualitate
 • Primaria Istria a concesionat serviciul de apa si canalizare

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Daună totală în livezile din județul Constanța

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771