Noua finantare pentru lucrarile capitale la Spitalul de Urgenta

24 Aprilie 2009, Bogdan Chirita

Social

Ministerul Sanatatii, la solicitarea Consiliului Judetean Constanta, a alocat echivalentul a sapte milioane de euro

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Constanta a primit de la Ministerul Sanatatii, cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta (CJC), echivalentul a sapte milioane de euro pentru continuarea lucrarilor de reparatii capitale.

Presedintele/director al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Constanta, dr. Liviu Mocanu, a anuntat ca suma este binevenita, mai ales ca SCJU se afla in imposibilitate financiara sa suporte financiar continuarea acestor lucrari.

Reamintim ca in anul 2004 a inceput reabilitarea SCJU, insa in noiembrie 2005, lucrarile au fost sistate. intr-un an s-a reusit reabilitarea etajelor VI si IX si a Sectiei de Diabet, dar, la un an de la demararea lucrarilor, Guvernul de atunci a blocat fondurile destinate reparatiilor, iar sectiile aflate in reconstructie au ramas nefinalizate, unele in stadiu de executie de 98%.

A urmat un lung sir de incercari de reluare a lucrarilor. in aprilie 2006, deputatii PSD de Constanta au primit aviz negativ in Parlament la interpelarea prin care solicitau alocarea fondurilor necesare reluarii lucrarilor de renovare a SCJU. Abia in decembrie 2006, ca urmare a unui amendament la Legea bugetului pe 2007, au fost alocate fonduri pentru continuarea reabilitarii.

Ulterior, Consiliul Judetean Constanta (CJC) a reluat discutiile cu antreprenorul general pentru reinceperea lucrarilor, actiune concretizata in octombrie 2007, prin semnarea actului aditional la contractul initial. Lucrarile din 2007 au fost finantate cu doua milioane de euro, un milion alocat de CJC, conform hotaririi adoptate in octombrie 2004, si un milion de euro de Ministerul Sanatatii Publice, asa cum s-a stabilit odata cu aprobarea amendamentului la bugetul national.

Initiatorul proiectului de renovare integrala a SCJU, primarul Constantei, Radu Mazare, critica, in octombrie 2007, stoparea lucrarilor de reparatii, facute atunci pe motive politice. &in loc sa se inaugureze finalizarea lucrarilor, care ar fi avut loc peste patru luni, noi reinauguram inceperea acestora. Doi ani au fost stopate lucrarile pentru a se verifica, nu daca, ci cit au furat Mazare si fostul director al Spitalului, Catalin Grasa. Nu era nicio problema daca verificau, dar de ce au oprit si lucrarile?!”, declara atunci Mazare.

Articole din editia din data de 24 Aprilie 2009

 • Lafarge vrea cariera la Remus Opreanu

  Social
 • Inspectorul general scolar Petrica Miu:Directoarea din Dumbraveni va fi demisa dupa concediu

  Social
 • S-a clatinat Romania

  Social
 • Accident grav de circulatie urmat cu 4 morti pe DN 22C

  Social
 • Noua finantare pentru lucrarile capitale la Spitalul de Urgenta

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • O nouă sesiune a bursei locurilor de muncă la Satu Nou

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Flori pentru ostași! Ziua Armatei Române, sărbătorită ca în fiecare an, la Cumpăna

  Social
 • Spectacol aniversar pentru persoanele vârstice din Cumpăna

  Social
 • Ansamblul Silișteanca prezent la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771