Clinica de Chirurgie Cardiovasculara necesita finantare de la bugetul de stat!

Aprilie 2009, Bogdan Chirita

Social

Clinica de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Constanta necesita finantare cit mai urgenta de la bugetul de stat, asa cum se intimpla cu toate unitatile similare din tara. Managerul SCJU, dr. Ion Niculescu, a declarat ca unitatea sanitara pe care o conduce se afla in imposibilitatea de a suporta cheltuielile de peste 60 de miliarde de lei pe luna ale Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara. &Reprezentantii Clinicii ne-au cerut pe o luna in jur de 68 de miliarde lei, suma cu care noi platim toti angajatii spitalului. Ne este imposibil sa asiguram necesarul clinicii, asa ca au fost nevoiti sa restringa activitatea. Cu un singur bolnav se cheltuieste chiar si un miliard de lei”, a explicat dr. Niculescu. Conducerea SCJU a reusit sa aloce clinicii doar 25 de miliarde de lei, suma insuficienta pentru acoperirea tuturor nevoilor, mai ales ca, in ultima perioada, lista de asteptare a fost tot mai mare. &Singura solutie este ca Clinica sa intre in programul national, astfel incit finantarea sa fie asigurata de la bugetul de stat. Nicio clinica similara din tara nu este in afara acestui program si doar asa s-ar reusi sa functioneze fara probleme”, a mai declarat dr. Niculescu.

El spune ca asa pot sa-si desfasoare activitatea si clinicile de oncologie si diabet, dar si spitalul de TBC. &Am stat sa analizam si sa gasim solutii pentru ca trebuie sa recunoastem ca toti constantenii, mai devreme sau mai tirziu, au sau vor avea nevoie de asistenta medicala acordata in cadrul acestei clinici”, spune managerul SCJU.

Reprezentantul Ministerului Sanatatii in teritoriu, dr. Camelia Ciobotaru, alaturi de presedintele/director al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Constanta, dr. Liviu Mocanu, dar si de managerul celei mai mari unitati sanitare din judet, dr. Ion Niculescu, au intocmit de comun acord un document pe care l-au inaintat autoritatilor de la Bucuresti. &Ne-am intilnit si am decis sa cerem sprijin autoritatilor. Noi facem tot ce ne sta in putinta. Este adevarat ca spitalul se afla in imposibilitatea de a finanta in totalitate activitatea clinicii. Trebuie sa facem eforturi cu totii pentru ca si la Constanta sa isi desfasoare activitatea o asemenea clinica”, a mai declarat directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Judeteana (DSPJ) Constanta, dr. Camelia Ciobotaru.

Si presedintele/director al C.JAS, dr. Mocanu, a declarat ca s-au facut demersuri in acest sens, demersuri sustinute si de presedintele Consiliului Judetean Constanta (CJC), Nicusor Constantinescu. &Avem sprijinul presedintelui CJC, Nicusor Constantinescu, astfel ca speram intr-o rezolvare cit mai rapida a problemei finaciare, si asta pentru ca spitalul chiar nu are de unde sa dea atitia bani. Am solicitat de la bugetul de stat circa 500 de miliarde de lei pe an pentru clinica”, a explicat presedintele/director CJAS, dr. Mocanu. Reamintim ca din 17 noiembrie 2008, SCJU are una dintre cele mai moderne Clinici de Chirurgie Cardiovasculara din Romania.

Unitatea sanitara poate concura, fara probleme, cu multe alte unitati similare din Occident. Desi initial a fost anuntat un sprijin financiar si din partea Ministerului Sanatatii Publice, singurul finantator a fost Consiliul Judetean Constanta, in baza unui contract de leasing in valoare de zece milioane de euro.

Constantenii au deja parte de servicii medicale de cea mai inalta performanta, de conditii de cazare si investigatii medicale care se fac doar in citeva dintre unitatile importante din Romania.

Imediat dupa inaugurarea Clinicii, cadrele medicale de specialitate au trecut la efectuarea primelor interventii chirurgicale, prof. univ. dr. Mircea Patrut, seful clinicii, avind la activ peste patru mii de asemenea interventii de specialitate.

Articole din editia din data de Aprilie 2009

 • Lafarge vrea cariera la Remus Opreanu

  Social
 • Inspectorul general scolar Petrica Miu:Directoarea din Dumbraveni va fi demisa dupa concediu

  Social
 • S-a clatinat Romania

  Social
 • Accident grav de circulatie urmat cu 4 morti pe DN 22C

  Social
 • Noua finantare pentru lucrarile capitale la Spitalul de Urgenta

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Siliștea au primit semințe și răsaduri pentru înființarea grădinilor

  Social
 • Ziua Internaţională a Familiei marcată la Cumpăna

  Social
 • Sprijin pentru locuitorii din comuna Dobromir, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

  Social
 • Mesajul primarului Niculae Stan, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771