Comisia Europeana va mari la 50% pragul pentru platile in avans la proiectele de dezvoltare rurala

24 Aprilie 2009, Bogdan Chirita

Fonduri Europene

Comisia Europeana (CE) va majora de la 20%, cat este in prezent, la 50% nivelul maxim al platii in avans care poate fi achitata beneficiarilor pentru proiectele de dezvoltare rurala autorizate in 2009 sau 2010, a anuntat, marti, forul european. Masura este aplicabila noilor apeluri din a doua jumatate a lunii mai.
&Cadrul legal existent privind sprijinul pentru dezvoltarea rurala din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurala (FEADR) le permite beneficiarilor sa obtina o plata in avans de 20% din ajutorul public legat de investitii, cu conditia constituirii unei garantii bancare sau a unei garantii echivalente. Comisia pregateste, in prezent, o modificare a normelor de aplicare a dezvoltarii rurale, prin care va creste la 50% nivelul maxim al platii in avans care poate fi achitata beneficiarilor in ceea ce priveste investitiile autorizate in 2009 sau 2010”, a anuntat CE.
&Odata cu sosirea documentelor oficiale de la Bruxelles si inregistrarea acesteia la agentie, sigur, noi va trebui sa facem o aliniere de proceduri. Alocarile se pot face si din programul national de dezvoltare rurala. Exista posibilitatea ca din Fonduri europene sa fie furnizata aceasta suma de cogarantare. Exista posibilitatea ca si prin asistenta tehnica sa se realizeze anumite instrumente, exista posibilitatea cofinantarii de la Guvernul Romaniei. Sunt mai multe instrumente la care nu as vrea sa ma refer pentru ca sunt subiecte de discutie cu sase banci si cele doua fonduri”, a declarat Ciprian Octavian Alic, director general adjunct APDRP.
Masura este aplicabila noilor apeluri din a doua jumatate a lunii mai. Cadrul legal existent privind sprijinul pentru dezvoltarea rurala din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala le permite beneficiarilor sa obtina o plata in avans de 20% din ajutorul public legat de investitii, cu conditia constituirii unei garantii bancare sau a unei garantii echivalente. Comisia pregateste in prezent o modificare a normelor de aplicare prin care va creste la 50% nivelul maxim al platii in avans pentru beneficiari in ceea ce priveste investitiile autorizate in 2009 sau 2010.
(Sursa: The Money Channel)

Articole din editia din data de 24 Aprilie 2009

 • Lafarge vrea cariera la Remus Opreanu

  Fonduri Europene
 • Inspectorul general scolar Petrica Miu:Directoarea din Dumbraveni va fi demisa dupa concediu

  Fonduri Europene
 • S-a clatinat Romania

  Fonduri Europene
 • Accident grav de circulatie urmat cu 4 morti pe DN 22C

  Fonduri Europene
 • Noua finantare pentru lucrarile capitale la Spitalul de Urgenta

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Pași importanți pentru demararea lucrărilor de reabilitare a locuințelor din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Tabere Eco-Ranger pentru promovarea turismului sustenabil

  Fonduri Europene
 • 28 de persoane din Satu Nou au absolvit cursul de infirmier

  Fonduri Europene
 • Primăria Băneasa a lansat proiectul aResurse şi iniţiative comune dedicate mediului înconjurător (JOYRIDE)a

  Fonduri Europene
 • 5 familii din Satu Nou vor beneficia de extinderea locuințelor

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771