Ruinezi, distrugi Lafarge te numesti…

Aprilie 2009, Redactia

Anchete jurnalistice

Drumul judetean care face legatura intre Medgidia si Ciocarlia se afla intr-o stare avansata de degradare

Soseaua a fost sfaramitata bucata cu bucata, de rotile si greutatea camioanelor de mare tonaj ale societatii Lafarge Medgidia. Drumul Medgidia Ciocarlia e acum un fel de drum al nervilor iar titulatura de Drum Judetean o mai poarta numai pe harti.
Gropile sunt adanci,si multe la numar iar soferii spun ca nu mai rezista psihic la cosmarul de a circula pe acest drum al terorii. DJ 381 s-a transformat intr-un adevarat drum al transeelor, iar casele satenilor din Valea Dacilor reprezinta adevarate pericole pentru viata celor care le locuiesc: pereti crapati, tavane ce stau sa cada, fundatii ruinate de vibratii.

Gropile se inmultesc din zi in zi

Soferii care sunt nevoiti sa circule pe ruta Medgidia-Ciocarlia, pe DJ 381 ori sunt tari cu nervii, ori sunt obligati sa aleaga aceasta ruta. Soseaua se schimba in fiecare saptamana si gropi de dimensiuni impresionante apar ca dupa bombardament.

Drumul judetean este folosit foarte des de firma Lafarge Medgidia pentru diverse transporturi iar tonajul, de cele mai multe ori depasit, al basculantelor au distrus carosabilul. Elena este unul dintre soferii care, vrand-nevrand, face drumul Medgidia-Ciocarlia cel putin o data pe saptamana. &E un drum dezastruos. Ne-am distrus masinile si cred ca singura solutie este sa se asfalteze din nou &, declara tanara.

Anul trecut au fost incepute lucrarile de reabilitare a drumului. Vasile Moldovanu, directorul Directorul Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta a afirmat ca, pentru prima parte a lucrarilor, Consiliul Judetean Constanta (CJC) a alocat 500.000 lei. &Drumul dintre Ciocirlia si Medgidia se afla in conditii dezastruoase, deoarece pe acest traseu circula zilnic aprox. 1.000 de masini, din care 500 sint autovehicule de mare tonaj.

Pentru repararea drumului, CJC a intocmit un proiect prin care a solicitat Guvernului alocarea de fonduri necesare reparatiei. &Nici pina in prezent nu s-a dat curs acestei solicitari, asa ca am fost nevoiti sa apelam la fondurile proprii ale judetului pentru repararea drumului”, a afirmat Vasile Moldovanu.

Lafarge construieste, Lafarge distruge

in incercarea de a remedia situatia, Consiliul Judetean Constanta (CJC) a aprobat un proiect de hotarire privind stabilirea unor tarife si taxe speciale pentru autovehiculele grele care circula pe drumurile judetene. Programul include infiintarea unor puncte permanente de control trafic si de taxare, cu bariera, si de eliberare a documentelor de acces, organizate de catre Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta pe mai multe drumuri judetene.

Scopul instituirii taxelor este repararea drumurilor judetene, distruse de masinile grele. Astfel, pentru autovehiculele cu masa totala autorizata mai mica de 12,5 tone (tonaj mediu) se va incasa 0,75 lei pentru fiecare tona si fractiune de tona peste 7,5 tone, iar pentru cele cu masa totala autorizata mai mare de 12,5 tone (tonaj greu) se va incasa 1,50 lei pentru fiecare tona si fractiune de tona peste 12,5 tone.

Consiliul Judetean Constanta (CJC) a inceput, din luna februarie, eliberarea autorizatiilor de circulatie pe drumurile judetene, in conformitate cu dispozitiile Hotaririi Consiliului Judetean Constanta nr. 223/13 august 2008. Taxa de circulatie pe drumurile judetene se plateste pentru autovehiculele de transport marfa precum si pentru cele de transport persoane cu capacitate de peste noua locuri, in caz contrar, contravenientii fiind pasibili de amenda cuprinsa intre 1.500 si 2.500 lei.

La sfarsitul anului trecut a fost inaugurata soseaua de centura a municipiului Medgidia, realizata in urma asocierii dintre Consiliul Local Medgidia si SC LaFarge Romcim Romania cu peste 1 milion de euro. Bani cheltuiti pe degeaba avand in vedere ca masinile de mare tonaj ale aceleasi societati inca mai circula pe acest drum si il distruge zilnic….


Album foto

 • Articole din editia din data de Aprilie 2009

 • Ruinezi, distrugi Lafarge te numesti…

  Anchete jurnalistice
 • Oituz in sarbatoare

  Anchete jurnalistice
 • COBADIN - Olandezii, multumiti de investitia in statia de epurare a apei

  Anchete jurnalistice
 • Spectacol daruit copiilor la Horia

  Anchete jurnalistice
 • Impozitul pe poluare va fi aplicat gradual din 2010

  Anchete jurnalistice
 • Articole din aceeasi categorie

 • IPS Teodosie, ingenunchiat in fata procurorilor

  Anchete jurnalistice
 • Ruinezi, distrugi Lafarge te numesti…

  Anchete jurnalistice
 • Indiferenta crasa a reprezentantilor Lafarge Medgidia

  Anchete jurnalistice
 • Directoarea scolii din Dumbraveni acuzata ca face state fictive

  Anchete jurnalistice
 • Fred Iacobovschi se joaca de-a medicina, pe barba pacientilor

  Anchete jurnalistice
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771