Cultură

Ziua internationala a romilor, sarbatorita la scoala din Cuza-Voda

Scoala generala din Cuza-Voda a marcat intr-un mod deosebit ziua internationala a romilor, sarbatorita in data de 8 aprilie.

La eveniment au participat reprezentanti ai etniei rrome elevi rromi si romani si cadrele dicatice ale unitatii de invatamant. Manifestarile au cuprins o prezentare despre semnificatia zilei, imnul si steagul rromilor, o prezentare a reperelor istorice ale romilor, un filmulet cu instantanee ale comunitatii rrome din localitate, prezentarea personalitatilor rrome din cultura romaneasca, dansuri si cantece tiganesti.

Copii au pregatit si o expozitie de desene cu tema Prietenul meu rrom, prietenul meu roman. Cele mai frumoase desene au fost premiate cu diplome de catre organizatori. Ziua internationala a romilor se sarbatoreste in fiecare an, la inceputul lunii aprilie. Ideea de a marca o astfel de zi a luat nastere la Londra, in 1971, la primul congres international al romilor.Scopul acestei zile este acela de a atrage atentia societatii asupra problemelor cu care se confrunta romii. Ea a devenit, de asemenea, ziua memoriei rromilor omorati de nazisti in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*