Proiect de recalificare a somerilor din judet

3 Aprilie 2009, Bogdan Chirita

Social

Asociatia Tineretului Liber, filiala Constanta desfasoara in perioada 2.12.2008-30.11.2009 proiectul Recalificarea tinerilor someri din judetul Constanta, proiect finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei prin Ministerul Muncii Familiei si Protectiei Sociale, linia de buget Phare 2006-Masuri active pentru ocuparea fortei de munca.

Proiectul are ca obiectiv formarea profesionala a unui numar de 60 de persoane (tineri someri) atat femei , cat si barbati promovand egalitatea de sanse pentru meseriile de bucatar, receptioner si ospatar si obtinerea unui certificat pentru competentele dobandite, in vederea integrarii pe piata muncii.

Grupul tinta al proiectului este format dfin tineri someri , absolventi ai unui liceu teoretic, care nu au o calificare de baza, absolventi de liceu, someri de lunga durata care vor sa se reintegreze pe piata muncii si tineri absolventi de liceu, someri, provenind din institutiile de ocrotire sociala.

Colegiul Economic din Mangalia este partener in acest proiect

in perioada 2.11.2008-01.04.2009 au fost derulate mai multe activitati din cadrul acestui proiect. Astfel, a fost realizata selectia pentru cursul de receptie.

in cadrul acestui curs se vor forma 20 de persoane, tineri someri din cadrul grupusui tinta pentru a practica cu succes si la nivel european meseria de receptioner. in cadrul orelor de teorie, cursantii au parte de materiale informationale din domeniu, de suporturi de curs, de prezentari de cazuri, felul in care se practica meseria de receptioner in tarile din Uniunea Europeana pe baza de videoproiectie, discutii interactive cu lectorii.

Tot in aceasta perioada continua selectiile pentru cursurile de ospatar si bucatar, primii 10 tineri someri incepand deja cursul de bucatar, curs in cadrul caruia vor deprinde tainele meseriei de bucatar, atat a bucatariei traditionale cat si a celei europene, urmarindu-se specializarea viitorilor bucatari si fata de cerintele agentilor economici din judetul Constanta ce solicita o gama mai larga de cunostinta in acest domeniu.

in urmatoarele luni vor continua selectiile pentru cele doua cursuri si se vor desfasura intalniri si si seminarii intre cursantii si agentii economici din domeniul turismului, cat si cu specialistii din acest domeniu, pentru a dezbate problemele si necesitatile turismului romanesc si cum se pot adapta cat mai repede tinerii, viitorii absolventi, ai acestui program la cerintele actuale in domeniul turismului.

Articole din editia din data de 3 Aprilie 2009

 • Indiferenta crasa a reprezentantilor Lafarge Medgidia

  Social
 • CJC continua sa acorde bursele de merit

  Social
 • 80% din cernavodeni sustin aplicarea taxei de risc

  Social
 • Alte 80 de locuinte ANL pentru tineri se vor construi la Mangalia

  Social
 • Primaria Deleni a semnat un protocol cu Asociatia transfrontaliera romano-bulgara a producatorilor agricoli

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • O nouă sesiune a bursei locurilor de muncă la Satu Nou

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Flori pentru ostași! Ziua Armatei Române, sărbătorită ca în fiecare an, la Cumpăna

  Social
 • Spectacol aniversar pentru persoanele vârstice din Cumpăna

  Social
 • Ansamblul Silișteanca prezent la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771