Administrație locală

Scoli si gradinite noi la Cobadin

O mare parte a investitiilor din acest an a Primariei Cobadin va fi in constructia de noi unitati de invatamant
Grupul Scolar Cobadin este reabilitat printr-un proiect finantat de Banca Europeana de Investitii (BEI). Totodata, pentru renovarea Scolii Romane s-au cheltuit 4 miliarde de lei vechi, o mare parte din suma fiind oferita de Consiliul Judetean Constanta.

in prezent sase clase de elevi invata in Casa de Cultura din localitate. Alte sase clase isi desfasoara cursurile in gradinita. & Scoala nu a fost reabilitata pana in prezent. Nu vreau sa acuz pe nimeni dar mi se pare inadmisibil ca in 2009 sa nu fie renovata scoala din comuna, mai ales ca avem aproximativ 1500 de elevi care au dreptul la conditii decente pentru desfasurarea orelor de curs”, a declarat Cristian Telehoi, edilul comunei Cobadin. Locuitorii comunei Negresti vor beneficia de investitii importante. & Copii din Negresti invata in fostul sediu al CAP-ului si vrem sa construim pentru ei o scoala noua, si o gradinita noua”, a specificat Telehoi.

Satul Negresti va avea in curand si un camin cultural ce va fi realizat prin programul Consiliului Judetean prin care sunt reabilitate sau reconstruite toate caminele culturale din localitatile judetului Constanta. De asemenea, gradinita din satul Viisoara va fi reabilitata.

Potrivit sefului administratiei locale se va investi in grupuri sanitare noi si o fosa septica. in localitate se va construi si un camin cultural nou. Autoritatea locala a mai prevazut 200.000 de lei pentru renovarea scolii din Conacu. O parte din bani vor fi folositi la schimbarea acoperisului, a parchetului si amenjarea de grupuri sanitare.

Primarul din Cobadin mai vrea sa infiinteze o farmacie si cabinete de familie in satul Viisoara pentru ca satenii sa nu mai fie nevoiti sa se deplaseze in comuna pentru a beneficia de ingrijiri medicale. O problema cu care se confrunta administratia locala din Cobadin este lipsa unei masini de stins incendii functionala. &in urma cu doua saptamani a izbucnit un incendiu in comuna si a ars o casa. Am primit multe reprosuri si de aceea vreau sa discut cu alesii locali pentru efectuarea unui contract de leasing in vederea achizitionarii unei autospeciale noi”, a precizat edilul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*