Directoarea scolii din Dumbraveni acuzata ca face state fictive

Martie 2009, Ghiulseren Abduraman

Anchete jurnalistice

Primarul din Dumbraveni o acuza pe directoarea scolii din comuna, Ionela Baciu de neregului grave in contabilitatea institutiei. Edilul spune ca pe statele de plata sunt persoane care nici macar nu vin la ore dar nu uita sa se prezinte la casieria primariei pentru a-si ridica banii primiti pe degeaba

Conducerea scolii a fost reclamata de cateva ori de catre primarul comunei Dumbraveni la Inspectoratul Scolar Judetean Constanta. Acesta a solicitat autoritatilor inlocuirea directoarei si revenirea ei la postul pe care il ocupa inainte.

Primarul Gheorghe Cenusa spune ca a sustinut-o mereu pe directoare insa ulterior s-a convins ca singurul ei scop este imbagatirea. Pe listele de plata figureaza si sora directoarei, Marilena Baciu care locuieste in Constanta. &Sora ei nu a fost vazuta niciodata venind la scoala iar directoarea mi-a zis ca ii face ea orele. Nu stiu cum ar putea face asta avand in vedere ca ea sta la scoala de la 12.00 la 17.00, trei zile pe saptamana”, a declarat primarul.

Directoarea si-a facut un salariu bunicel ce ajunge cateodata si la 2600 de lei pe luna. in remuneratia lunara a directoarei sunt incluse mai multe sporuri : spor de conducere (10%) , spor de vechime (28%), salariu de merit(15%), spor de zona (18%), si un spor acordat pentru cele 15 ore sustinute in cadrul programului &A doua sansa”.

Bani mai multi prin &A doua Sansa”

Primarul este foarte suspicios in ceea ce priveste programul &A doua sansa” sustinand ca proiectul nu exista si este doar un motiv pentru ca directiunea si cativa profesori sa mai castige un ban fara ca sa presteze orele.

Se pare ca persoanele care sunt incluse in program nu au fost vazute la fata niciodata si ar putea fi doar pe hartie. Pentru a afla numarul celor inscrisi in program ne-am deplasat la institutia condusa de Ionela Baciu. Directoarea impricinata nu se afla in scoala desi era ora 15.00 si ar fi trebuit sa isi sustina orele sau macar sa fie prezenta in scoala in calitate de director al unei institutii de invatamant.

Secretara scolii ne informeaza ca orele din cadrul programului &A doua sansa” se sustin in cursul diminetii si ca prezenta nu este obligatorie pentru cei 47 de elevi inscrisi. &Prezenta la cursuri nu este obligatorie. Multi dintre ei au joburi si pot veni in vacante sau in weekenduri”, a declarat secretara scolii. Totusi, un director de la o alta scoala din judet in care se desfasoara acelasi program &A Doua Sansa” o contrazice spunand ca intr-adevar daca cei inscrisi au un job nu pot fi obligati sa vina dar trebuie sa parcurga cel putin 60% din cursuri. Primarul cere demiterea directoarei si spune ca a facut sesizari catre Inspectoratul Scolar General, in legatura cu aceasta situatie.

Directoarea are un contract de manageriat care expira pe data de 31 august 2009 iar primarul are promisiunea ca se va deplasa o comisie din partea ISJ pentru a verifica activitatea Ionelei Baciu. Pana la clarificarea situatiei primarul Gheorghe Cenusa spune ca nu va semna statele de plata ale profesorilor scolii din comuna.

Articole din editia din data de Martie 2009

 • Gradinita moderna inaugurata la Tortomanu

  Anchete jurnalistice
 • Directoarea scolii din Dumbraveni acuzata ca face state fictive

  Anchete jurnalistice
 • Comunitatea din Cernavoda sustine aplicarea taxei de risc

  Anchete jurnalistice
 • Proiect de asfaltare a arterelor principale la Harsova

  Anchete jurnalistice
 • La Tuzla au inceput lucrarile de construire a sensului giratoriu

  Anchete jurnalistice
 • Articole din aceeasi categorie

 • IPS Teodosie, ingenunchiat in fata procurorilor

  Anchete jurnalistice
 • Ruinezi, distrugi Lafarge te numesti…

  Anchete jurnalistice
 • Indiferenta crasa a reprezentantilor Lafarge Medgidia

  Anchete jurnalistice
 • Directoarea scolii din Dumbraveni acuzata ca face state fictive

  Anchete jurnalistice
 • Fred Iacobovschi se joaca de-a medicina, pe barba pacientilor

  Anchete jurnalistice
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771