Dezvoltare si educare permaneta la Ion Corvin

Februarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala


inca din anul 2000 actualul primar al comunei Ion Corvin a inceput dezvolatarea localitatii careia ii sunt arondate inca patru sate : Viile, Raristea,Crangu si Brebeni. incepand cu anul 2000 actualul primar al comunei, Marcela Radulescu, a inceput un proiect de infrastructura impietruire drumuri de pamant in comuna Ion Corvinrdquo;. Acest proiect trebuia sa obtina finantare SAPARD insa in sedinta de consiliu organizata atunci, hotararea nu a fost aprobata de patru dintre consilieri, motiv pentru care proiectul nu a putut fi inceput. Din 2004 si pana in prezent primaria Ion Corvin si consiliul local se preocupa de starea comunei.
in anul 2004 (perioada iulie-decembrie)s-au asfaltat 4 kilometri de drum (si anume drumul care duce la Manastirea Sfantul Andrei). Tot in acea perioada a fost reabilitat iluminatul public in toate satele arondate cat si in comuna Ion Corvin, administratia locala a accesat un fond PHARE fondul de modernizare pentru dezvoltarea administratiei la nivel localrdquo; in valoare de 20.000 de euro, bani cu care s-a realizat dotarea cu echipament IT a primariei, dar s-au facut si cursuri ECOL la nivel local. Ca si continuare a proiectului de dezvoltare s-a reabilitat scoala din Ion Corvin prin schimbarea tamplariei cu termopan, schimbarea dusumelelor, dotarea cu mobilier nou, dar si zugravirea interior-exterior prin care i-a fost schimbata total infatisarea. Dotarea cu mobilier nou a fost realizata la toate scolile si graditele din toate cele 5 localitati.
in anul 2005 au fost facute reparatii capitale la caminul cultural din satul Viile care acum arata ca o unitate culturalardquo; cu un grad ridicat de modernizare si dotare. La scoala din aceeasi localitate au fost salubrizate si igienizate holurile prin inlocuirea vechiului parchet cu gresie si faianta. in aceasta perioada (reprezentata de intreg anul 2005) s-au pietruit toate drumurile din localitatea Raristea, dar s-a realizat si un proiect care a vizat repararea scolii din localitate. Deasemenea a fost demarat un proiect de alimentare cu apa in comuna Ion Corvin, s-au demarat lucrarile de constructie a unei biserici in satul Crangu(in acest sat aceasta este prima biserica).
Anul 2006 a fost un an plin de proiecte si realizari pentru comuna Ion Corvin si cele patru sate arondate. Printre realizarile din acest an se numara : pietruirea si amenajarea a doua dintre drumurile din satul Crangu, construirea unui podet, construirea unei centrale termice si schimbarea tamplariei cu termopan la scoala din satul Viile, dat si dotarea acesteia cu calculatoare, achizitionarea unui buldoescavator necesar lucrarilor de amenajare a rampelor de deseuri, a intretinerii drumurilor. Achizitii (in ceea ce priveste aparatura tehnologica) s-au realizat si la scoala din Ion Corvin. Acest an nu a fost unul favorabil pentru aceste localitati si din punct de vedere meteorologic deoarece doua dintre sate ( Viile si Crangu ) au fost lovite de inundatii motiv pentru care au trebuit reluate mai multe lucrari de infrastructura. Tot in anul 2006 au fost demarcate mai multe proiecte de dezvoltare printre care: alimentarea cu apa potabilardquo; la Ion Corvin- proiect care astazi este aproape finalizat lipsind alimentarea cu energie electrica. Celelalte proiecte in faza de studiu de fezabilitate au fost aprobate unul prin Ordonanta 7/ 2006 poduri, podete si punti pietonalerdquo; pe canalul Vale Negureni- Lac Dunareni si unul prin HG 1256/2006 pentru impietruire drumuri de pamantrdquo; in comuna Ion Corvin. Primarul comunei Ion Corvin Marcela Radulescu sustina ca spera sa reuseasca pietruirea tuturor drumurilor din comuna si din cele 4 sate arondaterdquo;.
Pentru anul in curs se incearca realizarea mai multor proiecte printre care construirea unei centrale termice la scoala din Ion Corvin si una la primarie, reparea caminului cultural din localitate in vederea alinierii acestuia la standardele Uniunii Europene, repararea capitale la scoala din satul Raristea, finalizarea construirii bisericii din Crangu. Ca in fiecare an primarul comunei Ion Corvin organizeaza pe 8 martie o festivite cu femeile din comuna la caminul cultural din satul Viile motiv pentru care si anul acesta vor sarbatorii cum se cuvine Ziua Femeii pentru ca aceste femei chiar merita”, a incheiat primarul Marcela Radulescu.

Album foto

 • Articole din editia din data de Februarie 2007

 • Prioritatile anului 2007

  Administratie locala
 • Primaria municipiului Medgidia preocupata de protectia cetatenilor afectati de traficul greu

  Administratie locala
 • Medgidia - lider al dezvoltarii zonale

  Administratie locala
 • Masuri pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta in oras

  Administratie locala
 • Consiliul Local Medgidia a hotarat !

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771