Fred Iacobovschi se joaca de-a medicina, pe barba pacientilor

Martie 2009, Redactia

Anchete jurnalistice

Locuitorii din Sacele: Mihaela Dobosan e asistenta fara sa aiba pregatirea necesara!

La dispensarul din Sacele, medicul Fred Iacobovschi a angajat-o pe Mihaela Dobosan in functia de asistenta medicala. Totul ar fi in regula daca femeia ar avea studiile si, implicit, pregatirea necesara pentru a exercita aceasta functie.

Desi Iacobovschi sustine ca in 2001 a cooptat-o pe Dobosan ca sora medicala, adica infirmiera, adeverintele eliberate de aceasta si declaratiile oamenilor din comuna scot la iveala faptul ca Mihaela Dobosan este asistenta si nu infirmiera.
Mai mult decat atat, la dispensar este inregistrata ca asistenta medicala o anume Mihaela Florea, despre care locuitorii din Sacele sustin ca este intr-adevar asistenta, dar... in Constanta. Pe de alta parte, acestia ne-au povestit ca la dispensar lucreaza doar Mihaela Dobosan si Camelia Florea, asistenta angajata de cel de-al doilea medic, Silvia Pencea.

”Asistenta” Mihaela Dobosan nu e inregistrata la Ordinul Asistentilor Medicali

O instiintare apartinand Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR), filiala Constanta, arata faptul ca in cadrul institutiei nu figureaza inregistrata nici o asistenta medicala pe numele Mihaela Dobosan. Despre codul numeric personal al acesteia, inregistrat la Ordinul Asistentilor, nici nu mai are rost sa pomenim. Astfel, in conditiile in care, OAMGMAMR nu recunoaste inregistrarea unui asistent medical, acesta din urma este incompatibil cu exercitarea functiei.

Problema apare in conditiile in care oameni precum Mihaela Dobosan practica totusi, in ciuda acestei conditii, meseria de asistent medical.

Desi Dobosan are parafa, medicul Iacobovschi neaga vehement functia acesteia

O dovada a faptului ca, desi nu are studiile necesare, Mihaela Dobosan e bine mersi una dintre cele doua asistente ale comunei Sacele este un raport al arbitrului Ozgun Dimsa, intocmit pe 15.10.2006, cu privire la un meci de fotbal intre echipele Vointa Sacele si Sport Club Horia. in coltul din stanga sus al raportului se gasesc parafa si semnatura asistentei medicale... Mihaela Dobosan! Ups! Iata cum negarea vehementa a medicului Iacobovschi, care sustine ca Dobosan este infirmiera si nu asistenta, se dezumfla exact ca o minge de fotbal de proasta calitate.
Un alt document edificator vine chiar din manutele lui Fred. Pe 03.10.2008, acesta a eliberat o adeverinta prin care ”se adevereste ca Dobosan Mihaela este salariat in cadrul cabinetului dr. Iacobovschi, in functia de asistenta medicala, cu salariul brut/net de 382 lei”. Nu stim ce motive o fi avut (sau n-o fi avut) Iacobovschi, dar acesta nu a completat numarul ordinului de plata prin care ar fi putut demonstra ca a platit CAS-ul aferent. Cu siguranta, insa, exista o explicatie...

Medicul Fred Iacobovschi: Nu ma mai sacaiti cu telefoanele!

Aceasta este una dintre primele replici pe care medicul Fred Iacobovschi, cel care a angajat-o la dispensarul din Sacele pe Mihaela Dobosan, s-a grabit sa le arunce pe un ton rastit. Foarte irascibil la auzul subiectului pe care am fi vrut sa-l discutam mai detaliat, Iacobovschi a aruncat mata moarta in curtea politichiei: ”E o chestie dirijata politic, unii oameni nemultumiti cauta sa se razbune cu orice pret. Nu ma mai sacaiti cu intrebarile!”.
Ulterior, reporterii DEZVALUIRI aveau sa afle ca Fred Iacobovschi are intr-adevar treaba si cu politica, fara ca asta sa-l absolve insa de vina, fiind unul dintre cei trei consilieri ai partidului social democrat din Sacele. in acest caz, rusine, daca un consilier social-democrat se grabeste sa explice toata povestea prin ”dirijare politica” in contextul in care la mijloc este vorba de o ilegalitate flagranta care poate avea repercusiuni grave asupra locuitorilor unei comunitati pe care o reprezinta.

in loc sa explice incompatibilitatea in care se afla angajata lui, Iacobovschi ne-a marturisit ca problema e deja rezolvata, intrucat ieri, 19 martie a.c., a discutat o ora si jumatate cu politistii sectiei din Sacele si, de asemenea, a purtat discutii si cu ”sefii lui” care, din cate se pare, au inteles problema. Deci, de ce sa mai dam explicatii publicului larg, nu?
in incheiere, medicul a tinut sa ne precizeze faptul ca, in cadrul dispensarului, Mihaela Dobosan nu practica meseria de asistenta medicala, ci pe cea de infirmiera. Iacobovschi ne-a certat si pentru faptul ca ”ascultam zvonurile din Sacele”, referindu-se la locuitorii comunei care ne-au povestit cum (un exemplu al faptul ca desfasoara atributiile unei asistente) Dobosan le facea injectii.

Flegmoane in loc de vindecare

Cei care ne-au sesizat problema de la dispensarul din Sacele sunt chiar locuitorii comunei. Acestia ne-au povestit cum asa-zisa asistenta le face injectii si ii trateaza, desi nu are pregatirea necesara. Nicoleta Carabet ne-a vorbit despre faptul ca unul dintre copii a facut flegmon (inflamatie locala a tesutului subcutanat cu acumulare de puroi, n.red.) in urma unei injectii facute de Mihaela Dobosan.

Tot satenii ne-au povestit ca ”asistenta” este mama fetitei despre care se spune ca ar fi fost lovita cu o nuia de directorul scolii din Sacele. Viorica Budai ne-a declarat ca eleva isi punea un bandaj, asemenea unui gips, inainte sa ajunga in clasa pentru a dramatiza situatia si a lasa impresia ca lovitura primita i-a rupt mana. Referitor la acest caz vom reveni cu o ancheta care probabil va face lumina in scandalul de la scoala din Sacele, in care este implicat insusi directorul acesteia, Gavrila Remescu.

Maria Plaiesu, invatatoare la clasa a IV-a A, ne-a reconfirmat faptul ca mai multi oameni au facut flegmoane in urma injectiilor facute de Mihaela Dobosan. Mai mult decat atat, probabil cel mai grav aspect este faptul ca, asa cum sustine invatatoarea, in ultimii ani Dobosan a facut vaccine tuturor elevilor si cadrelor didactice din cadrul scolii din Sacele.

Vom reveni!

Material preluat din ziarul Dezvaluiri.ro

Articole din editia din data de Martie 2009

 • Gradinita moderna inaugurata la Tortomanu

  Anchete jurnalistice
 • Directoarea scolii din Dumbraveni acuzata ca face state fictive

  Anchete jurnalistice
 • Comunitatea din Cernavoda sustine aplicarea taxei de risc

  Anchete jurnalistice
 • Proiect de asfaltare a arterelor principale la Harsova

  Anchete jurnalistice
 • La Tuzla au inceput lucrarile de construire a sensului giratoriu

  Anchete jurnalistice
 • Articole din aceeasi categorie

 • IPS Teodosie, ingenunchiat in fata procurorilor

  Anchete jurnalistice
 • Ruinezi, distrugi Lafarge te numesti…

  Anchete jurnalistice
 • Indiferenta crasa a reprezentantilor Lafarge Medgidia

  Anchete jurnalistice
 • Directoarea scolii din Dumbraveni acuzata ca face state fictive

  Anchete jurnalistice
 • Fred Iacobovschi se joaca de-a medicina, pe barba pacientilor

  Anchete jurnalistice
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771