Mariana Gaju, la un nou mandat de presedinte al ACOR Constanta

13 Martie 2009, Bogdan Chirita

Actualitate

Asociatia Comunelor din Romania s-a intrunit in data de 13 Martie in sesiune ordinara, la Biblioteca Judeteana Constanta

La eveniment au participat Emil Draghici, presedintele Asociatiei Comunelor din Romania, Nicolae Dragomir, sercretar general PSD, Mircea Banias, presedinte PDL Constanta, Gheorghe DRagomir, presedintele organizatiei judetene Constanta a Partidului National Liberal, parlamentarii judetului, directori ai institutiilor deconcentrate, reprezentanti ai bancilor, firme specializate in informatizarea administratiei publice locale, majoritatea primarilor din comunele judetului Constanta, precum si secretarii si contabilii sefi din fiecare comuna.

Cu aceasta ocazie s-a facut prezentarea Pactului National pentru Autonomie Locala, document de referinta pentru actiunile politice referitoare la descentralizare, si s-a adoptat si semnarea Agendei Comunelor din Romania - 2008.

Potrivit presedintelui ACoR Constanta, Mariana Gaju, primarul comunei Cumpana, documentul este important atat pentru administratia publica centrala, cat si pentru cea locala si cuprinde programele de dezvoltare a spatiului rural in concordanta cu principiile izvorate din Recomandarea Adunarii Parlamentare nr.1296/1996 cu privire la Carta Europeana pentru zonele rurale, precum si cu necesitatile obiective specifice satului romanesc.

in cadrul intalnirii s-au discutat probleme care ii privesc direct pe primarii celor 58 de comune ale judetului Constanta, si au fost dezbatute proiectele ce vor fi finantate in perioada imediat urmatoare, problemele cu care se confrunta comunele din Romania ca efect al masurilor legislative adoptate de Guvernul Romaniei de la investirea sa din decembrie 2008, precum si masurile ce trebuie intreprinse cu prioritate.

Ordinea de zi a sedintei a mai cuprins analiza problemelor cu care se confrunta comunele din Romania si, implicit, autoritatile administratiei publice locale. De asemenea, s-a aprobat Statutul - cadru al filialelor judetene ale ACoR, respectiv Regulamentul de organizare si functionare a filialelor judetene.

Totodata, s-a prezentat Raportul de activitate al ACoR, bilantul contabil pe anul 2008, proiectul bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2009. in partea a doua a intalnirii a avut loc alegerea Consiliului Director al ACoR Constanta. in acest mandat vor face parte din consiliu 9 membri, propunere in crestere fata de anul trecut, dorindu-se acoperirea tuturor zonelor politice.

Astfel, primarul comunei Cumpana, Mariana Gaju a fost aleasa pentru un nou mandat de presedinte al ACOR Constanta. Primvicepresedintele asociatiei este primarul comunei Mereni, Gheorghe Chiriac, vicepresedinti au fost alesi primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel si primarul comunei Crucea, Frigioiu Gheorghe. in functia de secretar general a fost numit primarul Dumitru Chiru. Mihai Soare, Niculae Dragomir, Cristea Gascan, si Gheorghe Murat au primit calitatea de membru ai Acor Constanta.

Presedintele Asociatiei Comunelor din Romania a primit o diploma de excelenta din partea Acor Constanta pentru consecventa in rezolvarea problemelor din Romania.

Album foto

 • Articole din editia din data de 13 Martie 2009

 • Mariana Gaju, la un nou mandat de presedinte al ACOR Constanta

  Actualitate
 • Luna curateniei de primavara la Cernavoda

  Actualitate
 • Loturi de casa acordate tinerilor din Mircea Voda

  Actualitate
 • Receptie la sistemul de alimentare cu apa la Ion Corvin

  Actualitate
 • Balul Primaverii, sarbatoare dedicata femeilor din Silistea

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771