Luna curateniei de primavara la Cernavoda

Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie locala

La Cernavoda este in plina desfasurare campania de curatenie de primavara in vederea pregatirii orasului pentru Sarbatorile de Pasti
Pentru prima oara in oras, administratia locala isi propune sa spele strazile principale dupa modelul oraselor europene. Zilele acestea, angajatii Serviciului de Gospodarie Comunala vor identifica strazile, vor inalatura noroiul si alte depuneri astfel incat strazile sa ramana curate in urma spalarii cu jet de apa.
Spatiile verzi sunt de asemenea in atentia administratiei locale, care a inceput o campanie de scoatere si taiere a copacilor cu probleme, ale caror radacini au afectat trotuarele si retelele subterane iar in locul lor se planteaza alti copaci noi. Primaria a achizitionat 200 de artari si tei, pe care ii va planta cei mai multi pe strazile Mircea Cel Batran, Vasile Alecsandri si Ovidiu dar si in alte zone ale orasului. Tot in aceasta perioada se planteaza flori de sezon, se fasoneaza copacii, se curata spatiile verzi si se identifica zonele care necesita gazonare, declara primarul orasului, d-na Mariana Mircea.
Primaria se pregateste si pentru repararea gropilor in asfalt care au aparut in urma interventiilor la retelele subterane sau a traficului greu si refacerea marcajelor rutiere si pietonale in tot orasul.
Primaria isi mai propune pentru aceasta primavara si achizitionarea unor placute de identificare a strazilor din oras care sa fie lizibile si in culori placute. Acestea vor fi amplasate la intersectia strazilor astfel incat acestea sa fie usor identificate. Aceasta actiune este absolut necesara in oras, avand in vedere ca in acest moment sunt foarte multe strazi fara placute de identificare.
O alta actiune pe care Primaria intentioneaza sa o realizeze este vopsirea Podului rutier Sf. Maria dar pentru care din pacate este nevoie de multi bani. Primarul orasului spune ca va initia mai multe actiuni pentru gasirea fondurilor necesare.

Articole din editia din data de Martie 2009

 • Mariana Gaju, la un nou mandat de presedinte al ACOR Constanta

  Administratie locala
 • Luna curateniei de primavara la Cernavoda

  Administratie locala
 • Loturi de casa acordate tinerilor din Mircea Voda

  Administratie locala
 • Receptie la sistemul de alimentare cu apa la Ion Corvin

  Administratie locala
 • Balul Primaverii, sarbatoare dedicata femeilor din Silistea

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiectul de hotărâre privind amenajarea Parcului IMUM, votat în ședință extraordinară în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Aleșii locali din Medgidia convocați în ședință extraordinară

  Administratie locala
 • Mesajul primarului comunei Topraisar, Stelian Gheorghe cu ocazia Sfântului Nicolae

  Administratie locala
 • Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a avut o întâlnire de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța

  Administratie locala
 • Proiecte importante pe agenda de lucru a primarului Cristian Telehoi

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771