CJC intentioneaza sa reabiliteze Centrul de Plasament Traian cu bani europeni

Martie 2009, Bogdan Chirita

Social

Strategia Nationala de Dezvoltare Regionala, elaborata pe baza Planurilor de Dezvoltare Regionala, precum si Cadrul Strategic National de Referinta 2007 - 2013 au identificat imbunatatirea infrastructurii sociale ca o prioritate de dezvoltare regionala, astfel incit dezvoltarea sociala sa acompanieze in mod armonios dezvoltarea economica, in vederea reducerii disparitatilor dintre regiunile de dezvoltare ale Romaniei.

Pentru atingerea obiectivului general al dezvoltarii regionale, strategia vizeaza cresterea calitatii infrastructurii sociale a regiunilor. Consiliul Judetean Constanta (CJC) a pregatit in acest domeniu o serie de proiecte de reabilitare. Pe linga reabilitarea Unitatii sanitare de Pneumoftiziologie, CJC intentioneaza, print-un alt proiect cu finantare europeana, reabilitarea Centrului de Plasament Traian.

in prezent, Centrul de Plasament Traian este un centru rezidential de tip clasic, ce gazduieste copii si tineri cu dizabilitati, care frecventeaza cursurile scolilor ajutatoare din Constanta.

inca de la infiintare - anul 1975, Centrul de Plasament Traian nu a suferit modificari de infrastructura necesare conformarii cu normele europene, cu strategia guvernamentala privind protectia sociala a persoanelor institutionalizate si cu standardele de calitate specifice in domeniu.

Potrivit studiului de fezabilitate, Centrul de Plasament Traian necesita realizarea de urgenta a unor interventii.

Acelasi studiu sustine ca este nevoie de realizarea unor spatii pentru desfasurarea, atit a activitatilor specifice de reabilitare, cit si de educatie sociala, respectiv ateliere de lucru, camere de terapie, elemente legate de reconstituirea climatului familial, jocuri, ergoterapie, terapie prin muzica, miscare - culoare, precum si pentru integrarea sociala, prin modelarea grupului.

Cu noua conformare a spatiilor se vor obtine cite opt camere de cazare, atit la parter, cit si la etajele 1 si 2, rezultind, astfel, un numar de 24 de camere cu regim de functionare permanent si trei camere pentru familiile care vin in vizita. De asemenea, vor fi realizate cabinete de logopedie, kinetoterapie, ergoterapie, cabinet pentru asistenti sociali si psihologi, sali de activitati lucrative, sali de studiu si pregatire scolara.

Consilierii judeteni au aprobat, in ultima sedinta, documentatia tehnico-economica pentru acest proiect, urmind ca angajatii CJC sa pregateasca toate documentele pentru obtinerea finantarii.

Articole din editia din data de Martie 2009

 • S.C IMUM S.A Medgidia, in atentia Directiei Generale de Anticoruptie

  Social
 • CJC intentioneaza sa reabiliteze Centrul de Plasament Traian cu bani europeni

  Social
 • Inca patru parcuri amenajate la Pestera

  Social
 • Ziua Femeii, sarbatorita la Cumpana

  Social
 • O primavara in suflet

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Copiii din Siliștea, în excursie la Aqua Magic

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia marchează Ziua Universală a Iei Românești

  Social
 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Siliștea au primit semințe și răsaduri pentru înființarea grădinilor

  Social
 • Ziua Internaţională a Familiei marcată la Cumpăna

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771