Consiliul Local Cernavoda a aprobat bugetul si planul de investitii pe acest an

6 Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie locala

Primarul orasului Cernavoda d-na Mariana Mircea a convocat luni seara consilierii locali, intr-o sedinta extraordina pe ordinea de zi aflandu-se 5 proiecte de hotarari. Primul proiect a fost aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli, previzionat pe anul 2009. Conform Legii 18/2009 privind aprobarea bugetului de stat pe anul 2009, in temeiul Legii 273/2006 privind finantele publice locale, administratia locala din Cernavoda a stabilit un buget de 113.234.268 lei - venituri proprii si din alte surse si 113.234.268 lei - cheltuieli materiale, investitii si salarii.
Aprobarea Programului de investitii si a listei de dotari previzionate pe anul 2009, a fost al doilea punct pe ordinea de zi a sedintei. Primarul orasului a propus consilierilor o lista de investitii care prevede continuarea investitiilor incepute in anul 2009 dintre care amintim extinderea si modernizarea Parcului Central, reabilitarea si extinderea retelelor termice secundare, retelelor de apa canalizare, constructia de locuinte pentru tineri, dar si lucrari noi ca de exemplu Alimentarea cu energie electrica ( iluminat public si casnic) a trei noi cartiere din oras, constructia a 3 piscine in aer liber in 3 cartiere ale orasului, retea de canalizare in zona Prund, consolidarea a doua blocuri de locuinte afectate. De asemenea, in lista de investitii au mai fost prevazute : Reabilitarea a doua stadioane, amenajarea unor zone cu spatii verzi, constructia unui drum de centura pentru masinile de mare tonaj, proiectarea si executia unui Centru de urgenta, proiectarea si executia unui Dig Canal Dunare Marea Neagra, acestea urmand a se realiza din fondurile obtinute din aplicarea taxei de risc. Taxa de risc a fost aprobata de Consiliul local Cernavoda la sfarsitul anului trecut si se aplica societatilor care presteaza activitati in domeniul nuclear pe teritoriul administrativ al orasului.
Alte lucrari pe care administratia locala si le-a propus pentru anul in curs mai sunt extinderea cimitirului ortodox, construirea unei Biobaze pentru caini si pisici, construirea unei capele, reabilitarea unor unitati de invatamant.
Alt proiect aprobat de consilierii cernavodeni a mai fost cel privind exprimarea acordului de aderare la Asociatia de dezvoltare intercomunitara ADI Apa Canalizare Constanta in vederea reabilitarii si modernizarii sistemului de alimentare cu apa si canalizarea in orasul Cernavoda.

Articole din editia din data de 6 Martie 2009

 • S.C IMUM S.A Medgidia, in atentia Directiei Generale de Anticoruptie

  Administratie locala
 • CJC intentioneaza sa reabiliteze Centrul de Plasament Traian cu bani europeni

  Administratie locala
 • Inca patru parcuri amenajate la Pestera

  Administratie locala
 • Ziua Femeii, sarbatorita la Cumpana

  Administratie locala
 • O primavara in suflet

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei piețe de pește în Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joacă în centrul orașului Negru Vodă

  Administratie locala
 • Capelă mortuară în localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de pământ din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din Ciobanu pregătite pentru noul an școlar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771