Cursuri de instruire pentru agricultori printr-un proiect transfrontalier la Adamclisi

Martie 2009, Bogdan Chirita

Administratie locala

Cursurile de instruire in domeniul agricol organizate in februarie si martie la Caminul Cultural din satul Zorile, comuna Adamclisi, pentru un grup tinta format din 120 de agricultori din Adamclisi si Deleni, precum si din Bulgaria, prin Programul PHARE CBC 2006 Romania - Bulgaria, prin proiectul &Mediul rural transfrontalier - un teritoriu de actiune colectiva”, sint pe ultima suta de metri.

Cursantii au fost selectati in functie de apartenenta la urmatoarele categorii: proprietari de teren agricol, fermieri, arendasi sau alte persoane care doresc sa devina intreprinzatori in mediul rural, persoane din mediul rural care doresc sa mentina si sa dezvolte activitati agroturistice, angajati sau potentiali angajati ai unitatilor de turism rural.

Primarul din Adamclisi, Emilian Burcea, spune ca aceste cursuri sint binevenite si ii ajuta pe agricultori. &Saptamina trecuta am finalizat cel de-al treilea modul si urmeaza sa-l demaram si pe ultimul, la inceputul saptaminii care vine. Oamenii sint entuziasti si abia asteapta sa-si primeasca diplomele, pentru ca, in fond, pentru asta vin”, a declarat edilul.

Cele patru cursuri in care sint initiati agricultorii sint: Tehnologii moderne si reglementari UE pentru cultivarea, procesarea si marketingul cerealelor, plantelor oleaginoase si legumelor, Politica Agricola Comuna, Managementul fermei, plan de afaceri, contabilitate agricola si Lucrator in gospodaria agroturistica, iar la finele fiecaruia, cursantul primeste o diploma prin care sint atestate cunostintele dobindite. Proiectul transfrontalier este initiat de Consiliul Judetean Constanta si Primaria Adamclisi, in colaborare cu municipalitatea General Toshevo, din Bulgaria, si Oficiul Judetean pentru Consultanta Agricola Constanta, iar echipa de management a proiectului este asigurata de catre Directia Generala de Afaceri Europene din cadrul CJC.

Etapa de instruire face parte dintr-o serie de obiective pe care partenerii din cadrul proiectului si le-au propus sa le desfasoare pina in august, cind se va finaliza proiectul.

Scopul principal al proiectului este de a promova o dezvoltare economica durabila a regiunii de granita Romania - Bulgaria si de a reduce caracterul periferic prin cresterea cooperarii intre populatia angajata in activitati cu specific agricol din regiunea de sud a judetului Constanta si districtul Dobrich, precum si asigurarea fluxului informational necesar pentru infiintarea si intretinerea unor exploatatii agricole eficiente si a unor afaceri profitabile agro-alimentar.

Articole din editia din data de Martie 2009

 • S.C IMUM S.A Medgidia, in atentia Directiei Generale de Anticoruptie

  Administratie locala
 • CJC intentioneaza sa reabiliteze Centrul de Plasament Traian cu bani europeni

  Administratie locala
 • Inca patru parcuri amenajate la Pestera

  Administratie locala
 • Ziua Femeii, sarbatorita la Cumpana

  Administratie locala
 • O primavara in suflet

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771