Delegatie bulgara, in vizita de lucru la Medgidia

Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie locala
Luni, 23 februarie la sediul Primariei Medgidia a avut loc o conferinta in cadrul careia au fost prezentate stadiile a trei proiecte cu finantare europeana. La eveniment a fost prezenta si o delegatie bulgara, reprezentanti ai Agentiei de protectie a mediului Constanta, precum si primari din cadrul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara (Pestera, Tortoman, Mircea Voda, Cuza Voda).
Membrii delegatiei bulgare sunt reprezentanti ai Asociatiei pentru dezvoltarea cooperarii transfrontaliere &Dunarea Dobrogeana” din Silistra, parteneri in cadrul proiectelor.
Printre oaspetii din Bulgaria au fost si primarul si viceprimarul Silistrei. Conferinta a debutat cu prezentarea proiectul de membrii biroului Proiecte Europene. Proiectul are o durata de 14 luni si o valoare de 135.872 euro, din care 120,872 provin de la Comisia Europeana.
Printre rezultatele asteptate in urma realizarii acestui proiect se numara: informatii concrete despre cantitatea, calitatea si varietatea deseurilor,6 studii de fezabilitate pentru implementarea sistemului de colectare selectiva in localitatile Castelu, Cuza Voda, Tortoman, Silistea, Mircea Voda, Pestera; studii de fezabilitate pentru 4 statii de compostare a deseurilor rurale si urbane de natura organica (pentru comunele membre ADZM) si studiu de fezabilitate pentru punerea in functie la Medgidia a instalatiilor de depozitare, sortare, reciclare si transformare a deseurilor rurale si urbane.
Cel de-al doilea proiect prezentat si dezbatut a fost Constructie infrastructura rutiera pentru dezvoltarea afacerilor transfrontaliere Medgidia Silistra ,,Calea Transfrontaliera”.
Valoarea totala a proiectului este de 576.245 euro, Programul se va desfasura in perioada 02 octombrie 2008 02 noiembrie 2009.

Multe beneficii pentru locuitorii strazii Panselutei
Strada Transfrontaliera (Panselutei), a carei amenajare face obiectul prezentului proiect, este amplasata in zona de sud a municipiului Medgidia intre Aleea Hidrofor si strada Lalelelor si are numeroase beneficii pentru locuitorii din zona.
Cel de-al treilea proiect, in cadul caruia sunt parteneri si bulgarii din cadrul asociatiei, se numeste &Afaceri fara frontiere.
Centrul zonal de afaceri si cooperare internationala Romania-Bulgaria”. Proiectul are drept obiectiv specific dezvoltarea zonei Medgidia-Silistra, prin inlesnirea relatiilor de afaceri existente intre granite stabilind noi legaturi intre IMM-uri, incurajand experientele personale si imbogatind instrumentele de marketing regional. Proiectul are ca rezultate estimate cooperari transfrontaliere stabile si retea de afaceri cu minim 40 de firme din Medgidia si Silistra, website in limbile romana, bulgara si engleza, baza de date si surse de informatie. Termenul de finalizare al proiectului este 5 mai 2009, iar valoarea lui este de 100,249 euro.

Articole din editia din data de Februarie 2009

 • Bolnavii Spitalului din Medgidia, terorizati de gandaci

  Administratie locala
 • Proiect respins de consilierii locali din Independenta

  Administratie locala
 • Locuitorii din Silistea vor avea acces la internet si telefon fix

  Administratie locala
 • Sedinta de consiliu la Saligny

  Administratie locala
 • UE permite acordarea ajutoarelor de stat \

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Se asfaltează străzile din comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Rețea de canalizare pentru locuitorii din Ciocîrlia

  Administratie locala
 • Parcul din Cobadin va fi inaugurat de 1 iunie

  Administratie locala
 • 300 de gospodării din Grădina vor fi branșate la rețeaua de canalizare

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771