Sedinta de Consiliu local la Cernavoda

Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie locala
Consiliul local Cernavoda s-a intrunit luni seara in sedinta ordinara din aceasta luna.
Pe ordinea de zi s-au aflat 13 proiecte de hotarari initiate de primarul orasului Mariana Mircea si supuse dezbaterii consilierilor locali.
Unul dintre proiecte a fost cel privind stabilirea eliberarii Avizului de interventie pe domeniul public si /sau privat al orasului. Initiativa a fost luata datorita faptului ca s-a constatat ca exista cheltuieli destul de mari pentru refacerea partii carosabile, a trotuarelor, a spatiilor verzi distruse in urma efectuarii de lucrari de constructii sau racorduri de catre cetateni sau societati comerciale.
De acum inainte, oricine va dori sa execute o lucrare de constructie care implica afectarea domeniului public si /sau privat va fi nevoit sa solicite la primarie avizul de interventie si sa achite o taxa de 1 leu/mp/zi. De asemenea, solicitantul va reface pe cheltuiala proprie spatiul deteriorat, aducandu-l la stadiul initial. Regulamentul privind autorizarea constructiilor cu destinatia balcoane la parterul blocurilor din Cernavoda, a reprezentant un alt proiect de hotarare supus dezbaterii consilierilor locali.
Regulamentul prevede ca autorizarea pentru acest tip de constructii sa se faca doar pentru blocurile unde exista balcoane la nivelurile superioare. Constructiile propuse vor respecta limitele si arhitectura balcoanelor de la etajele superioare iar finisajele vor fi executate cu materiale identice celor folosite la fatada blocului. De asemenea, autorizatia de construire se va elibera dupa obtinerea acordului proprietarilor, vecini direct afectati.
Proiectul privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Adapostului & Sfanta Maria” din Cernavoda a fost de asemenea pe ordinea de zi a sedintei. Adapostul & Sfanta Maria” este un Centru de primire in regim de urgenta pentru victimele violentei in familie si are ca obiect de activitate furnizarea de servicii sociale in scopul prevenirii si combaterii violentei in familie.
Acesta asigura primirea si gazduirea persoanelor victime ale violentei in familie impreuna cu copilul sau copiii, in situatii de urgenta. Costul serviciilor acordate in cadrul adapostului pentru victime, sunt suportate din bugetul local.
Adapostul mai asigura si servicii de asistenta medicala si ingrijire, consiliere psihologica si juridica. Regulamentul prevede metodologia de acces in adapost, atributii specifice ale personalului din cadrul centrului, reguli interne ce trebuie respectate de persoanele asistate.
Alte proiecte aprobate in sedinta au mai fost cel privind desemnarea a doi membri in Consiliul consultativ al Spitalului orasenesc Cernavoda; proiect privind aprobarea instituirii taxei anuale pentru amplasarea statiilor de telefonie mobile; proiect de hotarare privind avizarea lucrarii &Instalare cablu fibra optica aerian in orasul Cernavoda”.

Album foto

 • Articole din editia din data de Februarie 2009

 • Bolnavii Spitalului din Medgidia, terorizati de gandaci

  Administratie locala
 • Proiect respins de consilierii locali din Independenta

  Administratie locala
 • Locuitorii din Silistea vor avea acces la internet si telefon fix

  Administratie locala
 • Sedinta de consiliu la Saligny

  Administratie locala
 • UE permite acordarea ajutoarelor de stat \

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Pregătiri pentru începerea anului școlar în Fântânele. Tablete pentru toți copiii

  Administratie locala
 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771