Guvernul ar putea sa isi asume raspunderea pe Coduri

Februarie 2009, Bogdan Chirita

Actualitate
Guvernul va trimite saptamana viitoare Codurile in Parlament, pentru a fi dezbatute pentru o perioada de doua luni, dupa care intentioneaza sa isi asume raspunderea pentru adoptarea lor, au declarat, marti, surse care au participat la discutia de la Palatul Cotroceni.
Liderii partidelor de guvernamant si principalii membri ai Cabinetului au stabilit, marti seara, la Cotroceni, in discutia cu presedintele Traian Basescu, ca Guvernul sa trimita, saptamana viitoare, cele patru Coduri in Parlament. Surse care au participat la discutiile de la Cotroceni au declarat, ca in urma discutiilor de la Cotroceni s-a ajuns la o varianta intermediara intre sugestia sefului statului, ca Guvernul sa isi asume raspunderea pentru adoptarea codurilor si intentia Guvernului ca aceste Coduri sa fie dezbatute in Parlament. Potrivit surselor mentionate, Guvernul va trimite Parlamentului cele patru Coduri saptamana viitoare, urmand ca, dupa o dezbatere de aproximativ doua luni, sa isi asume raspunderea pentru adoptarea lor. Presedintele Traian Basescu a invitat, marti, la Cotroceni, reprezentantii institutiilor cu responsabilitati in reforma justitiei precum si pe presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, pe premierul Emil Boc, pe vicepremierul Dan Nica si pe ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.
Potrivit unui comunicat al Presedintiei, intalnirea viza o analiza a masurilor ce trebuie intreprinse astfel incat Romania sa isi indeplineasca obligatiile asumate prin Tratatul de aderare la Uniunea Europeana. Presedintia mentiona ca articolul 148 din Constitutie prevede, la alineatul 4, ca "Parlamentul, presedintele Romaniei, Guvernul si autoritatea judecatoreasca garanteaza aducerea la indeplinire a obligatiilor rezultate din actul aderarii".
Intalnirea de la Palatul Cotroceni a durat aproape patru ore. Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, declara, saptamana trecuta, ca trebuie accelerate procedurile parlamentare pentru adopatarea celor patru Coduri, penal, de procedura penala, civil si de procedura civila, o alta solutie putand veni de la Guvern, prin asumarea raspunderii. "La ora asta nu vad alta solutie decat, daca cele doua partide iti mentin punctul lor de vedere, care este radical diferit, este sa incercam trecerea lor Parlament, prin procedura accelerata si, daca acest lucru nu e posibil pana la un termen rezonabil , Guvernul sa schimbe abordarea si sa incerce trecerea prin asumarea raspunderii", a spus Catalin Predoiu. Termenul rezonabil, in opinia ministrului, este pana in luna iunie.

Articole din editia din data de Februarie 2009

 • Proiectul de locuinte ieftine pentru tineri prinde contur si la Medgidia

  Actualitate
 • Scandal la Discoteca Teachers

  Actualitate
 • Licitatie pentru delegarea serviciului de transport local

  Actualitate
 • Drumurile din Medgidia vor fi reparate

  Actualitate
 • Expozitie de porumbei la Medgidia

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Măsuri extreme, în România. Ministrul de Interne, apel către românii din Diaspora / Se închid barurile și restaurantele, cafenelele, sălile de sport, saloanele de înfrumusețare

  Actualitate
 • 14 unități administrativ teritoriale din județul Constanța vor benefica de cadastru gratuit

  Actualitate
 • Guvernul Orban și-a asumat răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771