Taxele si impozitele locale din Targusor s-au marit dupa 3 ani

Februarie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie locala
Potrivit unui proiect de hotarare adoptat de consiliu local in luna mai a anului trecut, impozitele si taxele locale pentru anul 2009 din Targusor s-au marit cu 20%. Indexarea a fost facuta in functie de nivelul inflatiei si in conformitate cu legea 571 a Codului Fiscal din 2003 care stabileste cadrul legal pentru impozitele si taxele ce constituite venituri la bugetul de stat si bugetul local.
Astfel, potrivit Codului Fiscal administratia locala trebuie sa isi stabileasca pana la data de 31 mai nivelul taxelor pentru anul urmator.
&Dupa trei ani in care taxele si impozitele locale au ramas la acelasi nivel, am hotarat sa le marim cu 20% anul acesta”, a declarat primarul comunei Targusor Iulian Birsan.
Astfel, satenii din Targusor vor plati anul acesta suma de 38 de lei pentru impozitul pe teren agricol, 13 lei pentru taxa de eliberare certificate de nomenclatura stradala si adresa, un leu pentru taxa de eliberare a unei adeverintei, noua lei pentru taxa de eliberare a unui certificate fiscal, 36 de lei pentru taxa de eliberare a unui duplicat al certificatului fiscal.
Cei care vor dori sa isi infiinteze societati comerciale vor scoate din buzunar 99 de lei pentru a obtine autorizatia de functionare a firmei. Primaria Targusor a mai stabilit plata sumei de 1800 de lei pentru emiterea autorizatiei pentru functionarea barurilor si restaurantelor, 98 de lei pentru eliberarea unui certificate de producator, si 38 de lei pentru vizarea trimestriala a certificatului de producator.
Cei care care vor solicita copii duplicate si extrase a unor documente din arhiva primariei vor scoate din buzunar 38 de lei pentru o pagina. inmatricularea autoturismului ii va costa pe locuitorii comunei 52 de lei. Taxa de inregistrare a contractului de arenda a fost stabilita la 1 leu pe hectar.
De asemenea, administratia locala din comuna Targusor in colaborare cu primaria din localitatea Cogealac vor lucra in acest an la un proiect comun de asfaltare in satul Gura Dobrogei. &Vrem sa asfaltam 9 km din fondurile structurale pe care speram sa le obtinem din acest proiect inceput cu primaria din Cogealac”, a precizat Iulian Birsan. Zona este una de importanta turistica pentru toti cei atrasi de turismul ecologic si cel istoric.

Articole din editia din data de Februarie 2009

 • Drumuri in curs de pietruire la Vulturu cu sprijinul CJC

  Administratie locala
 • Alimentare cu apa la Nicolae Balcescu

  Administratie locala
 • Proiecte importante la Saraiu

  Administratie locala
 • Campanie de igienizare la Nicolae Balcescu

  Administratie locala
 • Pensionarii din Agigea, scutiti de taxele de gunoi si paza

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Se asfaltează străzile din comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Rețea de canalizare pentru locuitorii din Ciocîrlia

  Administratie locala
 • Parcul din Cobadin va fi inaugurat de 1 iunie

  Administratie locala
 • 300 de gospodării din Grădina vor fi branșate la rețeaua de canalizare

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771