Centrala de biogaz la Saraiu

13 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie locala
O cladire veche din comuna Saraiu a fost incredintata printr-o hotarare a consiliului local unui investitor care va deschide in curand o brutarie.
Angajarea a sase persoane in brutarie si deschiderea unui punct de lucru in comuna au fost conditiile impuse de consilierii locali pentru aprobarea cedarii cladirii. &Avem persoane care ar putea lucra in domeniu si speram ca pana in luna iulie sa inceapa productia. interprinzatorul va avea o linie de panificatie pentru toate specialitatile si un punct de desfacere in comuna”, a declarat primarul comunei Vasile Bajan.
Investitia este una benefica pentru locuitori deoarece singura brutarie din zona este in comuna Pantelimon. Totodata, multi dintre satenii ar putea asigura materia prima necesara productiei de paine si alte specialitati. Un alt proiect pe care il are in vedere primaria din Saraiu este amenajarea unui centru civic.
Primarul din Saraiu, Vasile Bajan, sustine ca in fata centrului civic va exista un parc modern, o fantana arteziana si o parcare acoperita pentru masini cu intrare speciala. &Avem fonduri la bugetul local si speram sa finalizam proiectul in vara acestui an”, a spus Bajan.
De asemenea, primariile din comunele Saraiu si Garliciu au demarat un proiect comun pentru alimentarea cu apa potabila si canalizare. Asociatia a fost constituita in scopul reglementarii, organizarii, finantarii, explorarii, monitorizarii si gestionarii in comun a serviciilor comunitare de utilitati publice . Primarul din comuna Saraiu mai are in vedere realizarea unei centrale de producere a biogazului si a energiei electrice. &Am contactat un grup de investitori germane in legatura cu acest proiect, iar momentan lucram la studiul de fezabilitate. Trebuie sa asiguram 80-100 de hectare pentru plantarea porumbului si montarea turbinelor”, a precizat seful administratiei locale din Saraiu. Totodata gunoiul menajer nu va mai fi transportat la Medgidia si va fi folosit in centrala de biogaz.

Articole din editia din data de 13 Februarie 2009

 • Drumuri in curs de pietruire la Vulturu cu sprijinul CJC

  Administratie locala
 • Alimentare cu apa la Nicolae Balcescu

  Administratie locala
 • Proiecte importante la Saraiu

  Administratie locala
 • Campanie de igienizare la Nicolae Balcescu

  Administratie locala
 • Pensionarii din Agigea, scutiti de taxele de gunoi si paza

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei piețe de pește în Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joacă în centrul orașului Negru Vodă

  Administratie locala
 • Capelă mortuară în localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de pământ din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din Ciobanu pregătite pentru noul an școlar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771