Talentele dobrogene premiate de CJC

6 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie locala
Presedintele CJ Constanta, Nicusor Daniel Constantinescu, a oferit recompense in bani si aparatura electronica elevilor participanti la concursul de pictura cu tema &Unirea Principatelor&.
La sfarsitul saptamanii trecute, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Daniel Constantinescu, i-a premiat pe elevii claselor V-VIII din judet participanti la concursul de pictura cu tema &Unirea Principatelor”.
Seful administratiei judetene le-a multumit, in discursul sau, tuturor celor care au manifestat interes pentru actiune si a apreciat talentul micutilor ca fiind &unul deosebit, care trebuie valorificat”. &Toate lucrarile au fost foarte bune, iar cei implicati in aceasta actiune trebuie sa stie ca toti participantii sunt castigatori. Trebuie sa-i incurajam pe toti cei care au acest talent si sa-i sustinem in tot ceea ce doresc sa faca; ei vor fi cei pe care ne vom baza in viitor”, a precizat presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu.
La randul sau, senatorul social-democrat Nicolae Moga, prezent la eveniment, s-a aratat cu adevarat incantat de toate lucrarile pe care le-a vazut si considera ca in spatele oricarui copil se ascunde un talent. &Am remarcat toate lucrarile ca fiind deosebit de interesante si nu am putut sa trec cu vederea faptul ca cei mici au folosit, in lucrarile lor, simbolurile romanesti in materie de culoare.
Am observat ca predomina culorile tricolorului, ceea ce inseamna ca toti copiii nostri sunt patrioti”, a spus senatorul constantean imediat dupa premierea tuturor lucrarilor.

10.700 de desene inscrise si aproape 500 premiate
La concurs s-au inscris elevi talentati din 105 scoli din judetul Constanta, iar pentru fiecare scoala participanta au fost oferite premii pentru locurile I, II si III, dar si o mentiune, plus Marele premiu. Concret, elevul a carui lucrare a fost considerata cea mai buna a primit un premiu in bani in valoare de 1.500 lei, Locul I a primit suma de 1.000 lei drept recompensa pentru modul cum a prezentat lucrarea, iar Locul II a primit pentru lucrarea sa 500 lei - toti premiantii primind din partea presedintelui CJC si cate un sistem de calcul.
In total, din cele 10.700 picturi inscrise in concurs, aproape 500 mici talente au fost premiate pentru originalitate si modul de prezentare.
Mai trebuie spus ca evenimentul se afla deja la a doua editie, iar reprezentantii administratiei judetene promit ca si in anii urmatori alte talente ale judetului sa fie recompensate.

Articole din editia din data de 6 Februarie 2009

 • Primaria din Independenta a incheiat un protocol de colaborare cu Muzeul National al Agriculturii din Slobozia

  Administratie locala
 • Gradinita in Viroaga

  Administratie locala
 • Gradinita si centru medical la Baraganu

  Administratie locala
 • Loturi pentru case pentru locuitorii din comuna Saraiu

  Administratie locala
 • Primul hram al Bisericii din Sibioara

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei piețe de pește în Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joacă în centrul orașului Negru Vodă

  Administratie locala
 • Capelă mortuară în localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de pământ din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din Ciobanu pregătite pentru noul an școlar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771