Elaborarea strategiei de dezvoltare durabila, in Cumpana

19 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Fonduri Europene
Primaria Cumpana va incepe &Elaborarea strategiei de dezvoltare durabila a comunei Cumpana”, pentru a continua eficientizarea administratiei publice.
Proiectul se deruleaza prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative (PO DCA), Axa Prioritara 1 - imbunatatirea de structura si proces ale managementului ciclului de politici publice cu Domeniu Major de Interventie 1.1 pe &Strategii de Dezvoltare Locala”.

PO DCA este finantat din Fondul Social European si vizeaza dezvoltarea capacitatii administrative, precum si sprijinirea eforturilor de modernizare a administratiei publice romanesti.
Consilierii locali din Cumpana au aprobat proiectul in sedinta de consiliu de luna trecuta si administratia locala urmeaza sa il depuna pana pe 15 ianuarie 2009. intreg programul beneficiaza de o suma totala de 246.014.081 euro, din care 208.002.622 euro reprezinta contributia Uniunii Europene, si 38.011.459 euro este contributia statului roman.
Obiectivul general al PO DCA este de a contribui la crearea unei administratii publice mai eficace si mai eficiente in beneficiul socio-economic al societatii romanesti. &Cele doua obiective specifice se refera, pe de o parte, la obtinerea unor imbunatatiri structurale si de proces in ciclul de politici publice in administratia publica centrala si locala si, pe de alta parte, la imbunatatirea calitatii si eficientei furnizarii serviciilor publice, cu accentul pus pe procesul de descentralizare”, a declarat primarul comunei Cumpana, Mariana Giju.
Obiectivele specifice se regasesc in cele doua axe prioritare, prima referitoare la managementul ciclului de politici publice, iar cea de-a doua la furnizarea serviciilor publice. Activitatile care fac parte din Axa prioritara 1 se refera la sistemul intregii administratii publice centrale si locale, inclusiv cele trei sectoare prioritare (sanatate, educatie preuniversitara si asistenta sociala).
in plus, pe Domeniul 1.1 privind &imbunatatirea procesului de luare a deciziilor la nivel politico-administrativ”, obiectivul specific este de a dezvolta capacitatea de formulare a politicilor publice, capacitatea de a realiza o mai buna reglementare si planificare strategica, precum si aceea de a dezvolta parteneriatele inter-institutionale. Se vor urmari si aspecte legate de planificarea strategica: imbunatatirea coerentei politicilor la nivel institutional si a reformelor privind managementul cheltuielilor publice prin alocarea fondurilor bugetare pe baza de performanta (bugetare pe programe).

Articole din editia din data de 19 Decembrie 2008

 • Cooperare transfrontaliera romano-bulgara

  Fonduri Europene
 • Elaborarea strategiei de dezvoltare durabila, in Cumpana

  Fonduri Europene
 • Mii de infectii acute ale cailor respiratorii

  Fonduri Europene
 • Programul national de sanatate, prelungit

  Fonduri Europene
 • Cetatenii din Mereni au stomatolog

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Băneasa a lansat proiectul aResurse şi iniţiative comune dedicate mediului înconjurător (JOYRIDE)a

  Fonduri Europene
 • 5 familii din Satu Nou vor beneficia de extinderea locuințelor

  Fonduri Europene
 • Comuna Ciobanu accesează fonduri pentru creșterea producției de energie regenerabilă

  Fonduri Europene
 • 3 persoane din Satu Nou vor primi subvenții de minimis de până la 25.000 euro pentru deschiderea afacerilor

  Fonduri Europene
 • 20 de persoane din Satu Nou au absolvit cursul de de competențe antreprenoriale

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771