Profesorii risca sa nu isi primeasca salariile de sarbatori

Decembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

Social
Federatia Educatiei Nationale solicita Guvernului Romaniei sa inceteze cu agresiunea impotriva salariatilor din invatamant

&Dupa ce a anulat prin ordonante de urgenta repetate legea de majorare a salariilor personalului didactic incepand cu data de 1 octombrie a.c., Executivul nu este in stare nici macar sa asigure salariile pentru sfarsitul de an. Suntem in situatia in care in preajma sarbatorilor de iarna colegii nostri risca sa nu isi primeasca salariile. Daca saptamana trecuta credeam ca este o situatie puncuala, astazi am constatat ca in tot mai multe judete nu sunt asigurate fondurile pentru achitarea salariilor pe luna noiembrie. Am inteles de la primari ca au avertizat prefectii asupra acestei situatii, insa fiind campanie electorala Guvernul a dat bani doar in functie de coloratura politica”, a declarat Constantin Ciosu, secretar general FEN.

FEN cere deblocarea de urgenta a fondurilor
Federatia Educatiei Nationale someaza Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului sa deblocheze de urgenta fondurile necesare pentru asigurarea salariilor pe luna noiembrie si, in conformitate cu articolul, 38, alin. 4, din Contractul colectiv de munca unic la nivel de ramura invatamant, sisa sanctioneze persoanele vinovate de aceasta situatie.Totodata, FEN promite sa adopte toate masurile legale pentru anularea Hotararii de Guvern privind standardele de referinta pentru asigurarea calitatii in invatamantul preuniversitar. &Acest act normativ a fost elaborat si adoptat in mod abuziv de catre Executiv fara discutarea lui cu partenerii sociali. O astfel de decizie ar fi trebuit sustinuta de un studiu si de un program pilot. in plus, la ora actuala nu exista suportul legislativ necesar implementarii acestei initiative. &Consideram ca ar fi fost normal ca prima data sa negociem suportul legislativ pentru implementarea Strategiei sustinuta de toate partidele politice si de societatea civila si doar dupa aceea sa discutam problemele sistemului de salarizare”, a adaugat Constantin Ciosu. FEN militeaza pentru un invatamant bazat pe calitate si performanta, sustinut financiar corespunzator importantei sale strategice si recunoasterii importantei sociale a meseriei de dascal.

Profesorii din Medgidia si-au primit salariile pe luna noiembrie
in municipiul Medgidia profesorii si-au primit salariile pe luna noiembrie insa inca mai spera sa primeasca si o parte din salariul anticipat pe luna decembrie.”Nu stiu daca vom primii bani pe decembrie insa in fiecare an am primit macar un sfert din drepturile salariale pe luna decembrie de obicei inainte de Craciun si speram ca si anul acesta sa luam ceva, a declarat Emilia Ciocan directoarea scolii nr.6 din localitate. Directorul liceului teoretic Nicolae Balcescu Anisoara Ciornei spune ca s-au primit salariile aferente lunii trecute pe 9 decembrie iar urmatorii bani vor intra in buzunarele profesorilor in luna ianuarie a anului 2009. &Noi tot speram ca se vor da. Am discutat cu colegii mei si toti credem ca se va oferi macar o parte din salariul anticipat pe luna decembrie pana in ajunul Craciunului”, declara Zisan Sicu directoarea scolii nr.1 din Medgidia cu speranta in glas. Se pare ca toate primariile au primit in aceasta perioada o adresa de la ANAF si de la Ministerul Educatiei si Cercetarii si de la Inspectoratul Scolar Judetean prin care li se comunica faptul ca toti bugetarii nu vor primi anticipat salariul pe luna decembrie si nici al 13/lea salariu.

Articole din editia din data de Decembrie 2008

 • "Dragul Stolo" a fost numit premier

  Social
 • Ziua liceului "Nicolae Balcescu"

  Social
 • Profesorii risca sa nu isi primeasca salariile de sarbatori

  Social
 • Autoritatile din Cernavoda fac ordine pe strazi

  Social
 • Camere de monitorizare a traficului la Medgidia

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ziua Armistițiului, sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria Fântânele va acorda stimulente financiare pentru întemeierea familiei și pentru nou născuți

  Social
 • Caravană de informare pentru persoanele cu dizabilități din comuna Vulturu

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia își premiază cetățenii

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771