Telecentru in satul Nistoresti

Decembrie 2008, Bogdan Chirita

IT

Primarul din Pantelimon, Vasile Neicu: &in primul rand doresc cetatenilor multa sanatate, putere de munca si incredere”

Primaria si Consiliul Local Pantelimon, impreuna cu Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) vor infiinta in satul Nistoresti un telecentru. ANRC a lansat o campanie pentru instalarea telecentrelor in localitatile din mediul rural.
Telecentrul presupune instalarea de echipamente de acces la servicii de comunicatii de baza, respectiv telefonie locala, nationala, internationala, apel de urgenta 112, fax si internet. Durata minima obligatorie de functionare a unui telecentru este de trei ani. Autoritatilor locale le revine sarcina de a asigura un spatiu pentru si de a angaja un administrator.
Patru furnizori de servicii de comunicatii electronice au fost desemnati castigatori pentru instalarea de telecentre in 172 de localitati din mediul rural cu acces redus sau fara acces la servicii de telefonie si internet. Furnizorii au obligatia de a instala telecentrele si de a incepe furnizarea serviciilor in termenul precizat prin ofertele declarate castigatoare, termenul maxim fiind de 120 de zile de la punerea la dispozitie a spatiului. Costul net al instalarii acestor 172 de telecentre se ridica la 7.568.516,30 lei, suma care va fi acoperita din fondul special pentru serviciul universal gestionat de ANRCTI. Telecentrele reprezinta solutia pentru problemele de acces la servicii de comunicatii din comunitatile izolate. in fiecare telecentru exista doua telefoane, doua calculatoare legate la internet si un aparat fax. intreaga comunitate poate folosi serviciile telecentrului, la tarife accesibile. Telecentrele sunt avanposturi ale infrastructurii de comunicatii care faciliteaza extinderea retelelor la nivelul gospodariilor individuale.

Daruri pentru copii
Consiliul Local si Primaria Pantelimon aloca in acest an 70 milioane lei vechi pentru achizitionarea pachetelor de Craciun. &Oferim daruri copiiilor si batranilor. Celor doua parohii de pe raza localitatii le-am alocat cate 20 milioane lei pentru achizitionarea darurilor de Craciun in special pentru copiii sarmani sau cei cu varste cuprinse intre 1-3 ani, care nu frecventeaza cursurile gradinitei”, a specificat primarul din Pantelimon, Vasile Neicu.

Articole din editia din data de Decembrie 2008

 • "Dragul Stolo" a fost numit premier

  IT
 • Ziua liceului "Nicolae Balcescu"

  IT
 • Profesorii risca sa nu isi primeasca salariile de sarbatori

  IT
 • Autoritatile din Cernavoda fac ordine pe strazi

  IT
 • Camere de monitorizare a traficului la Medgidia

  IT
 • Articole din aceeasi categorie

 • Noul portal www.romānia.gov.ro va fi finalizat īn a doua jumatate a acestui an

  IT
 • Romānii au īnceput sa-si plateasca facturile online

  IT
 • Inaugurarea laboratorului de informatica, la Vulturu

  IT
 • Telecentru in satul Nistoresti

  IT
 • Unitatile de invatamant din Independenta, dotate cu tehnica IT

  IT
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771