Cultură

Ziua Nationala sarbatorita la Medgidia

Biblioteca Municipala Medgidia in parteneriat cu Scoala &Constantin Brancusi”, Scoala &Lucian Grigorescu”, Liceul Teoretic &Nicolae Balcescu” a organizat de curand o actiune dedicata implinirii a 90 de ani de la Marea Unire.

La evenimentul ce s-a desfasurat in sala de spectacole a Casei de Cultura &I.N.Roman” au participat elevi si profesori ai unitatilor de invatamant participante, oficialitati locale.

intalnirea a debutat cu un seminar sustinut de profesoara de istorie Natasa Peteu care a prezentat o scurta istorie a evenimentelor istorice ce au culminat cu Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

Holul Casei de Cultura a gazduit o expozitie a 20 de eroi musulmani care au luptat pentru tara si desene ce ilustrau importanta zilei creionate de elevii scolilor participante. Actiunea a mai cuprins un scurt moment artistic pregatit de elevii scolii generale nr.5 din municipiu.

De asemenea, pe 1 decembrie a avut loc o ceremonie prilejuita de sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei. Dupa intonarea imnului national au depus coroane de flori oficialitati, Asociatia Veteranilor de Razboi, reprezentanti ai armatei, elevi si profesori din scoli si licee.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*