Microbuz pentru transportul persoanelor cu handicap

5 Decembrie 2008, Ghiulseren Abduraman

Social
incepand cu primavara anului viitor persoanele cu dizabilitati din Medgidia vor avea transportul asigurat. Cetin Geambulat, presedintele fundatiei Star Hope a reusit sa obtina o donatie constand intr-un microbuz din partea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale care va fi ulterior adaptat pentru a fi in concordanta cu necesitatile persoanelor cu handicap.

Totusi folosirea automobilului este conditionata de gasirea unor sponsori care sa contribuie cu bani la adaptarea acestuia cu rampe. Costurile modificarilor ce vor fi aduse pot ajunge pana la 7000 de euro.
in municipiu nu exista nici un mijloc de transport adaptat cerintelor noastre. Bordurile sunt exagerat de inalte, iar cladirile principalelor institutii publice nu au rampe de acces pentru persoanele cu handicap. Doar bancile si cladirea Postei Romane sunt mai accesibile”, a declarat Cetin Geambulat.

Fundatia Star Hope, are ca obiective ajutorarea persoanelor cu handicap cu aparate recuperatorii locomotorii, aparate de gimnastica recuperatorie, orteze, proteze, carucioare rulante, medicamente, si aparatura medicala si asigurarea mijloacelor materiale, constand in imbracaminte, incaltaminte, alimente, mobilier, aparatura electrocasnica al persoanelor cu handicap aflati in saracie si singuratate.

Am reusit prin programul 2% si prin donatii ale sponsorilor sa achizitionam scaune rulante, monitoare, calculatoare personale, biciclete medicinale si cartele pree pay pentru persoanele cu dizabilitati. Vreau sa fac un apel catre toti cei care au calculatoare sau aparate casnice vechi sa le doneze deoarece exista multe persoane cu handicap care au nevoie”, a mai spus presedintele Star Hope.
Deoarece multi dintre cei care au un handicap nu pot iesi din casa si au nevoie mereu de o cineva care sa ii ajute sa-si faca cumparaturile sau sa le plateasca facturile conducerea fundatiei doreste ca prin intermediul sponsorilor sa angajeze persoane care sa presteze servicii de acest gen. Mai doresc sa angajez o persoana care sa ofere servicii de manichiura, pedichiura, si tuns persoanelor cu dizabilitati din Medgidia” , a mai specificat Cetin Geambulat. in municipiu exista aproximativ 50 de persoane cu dizabilitati care au nevoie de sponsorizari.

Articole din editia din data de 5 Decembrie 2008

 • Taximetristii indepartati de la poarta Spitalului Municipal

  Social
 • Site-ul Primariei Medgidia, o pa(ra)gina web

  Social
 • Primul premiu Mehmet Niyazi

  Social
 • Ziua Nationala sarbatorita la Medgidia

  Social
 • 6 PSD, 4 PDL si 3 PNL

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Hora Unirii – reiterată în municipiul Medgidia

  Social
 • Ziua Unirii Principatelor, sărbătorită la Cumpăna

  Social
 • O nouă sesiune a bursei locurilor de muncă la Satu Nou

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Flori pentru ostași! Ziua Armatei Române, sărbătorită ca în fiecare an, la Cumpăna

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771