Inaugurarea Primariei Tortoman

21 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Actualitate
Consiliul Local si Primaria Tortoman au inaugurat joi, 20 noiembrie, noul sediu in care isi vor desfasura activitatea functionarii publici.

Evenimentul a avut loc in prezenta vicepresedintelui Consiliului Judetean Constanta, Cristian Darie, deputatului Lucian Balut, dar si a primarilor Mihai Soare, Gheorghe Murat, Valentin Vrabie etc. in deschiderea manifestarii, un sobor de preoti, condus de parohul Liviu Musat, a oficiat o slujba religioasa, la care au asitat peste 200 de cetateni.

Primarul din Tortoman, Lucian Chitic, a declarat: &am convingerea ca functionarii publici sunt dedicati cetatenilor din aceasta localitate si pot prelua foarte bine problemele cu care acestia se confrunta. Sublinez faptul ca noi, functionarii suntem in serviciul cetatenilor”.

Consiliul Judetean Constanta a ajutat autoritatile din Tortoman sa achizitioneze cladirea fostului IAS Tortoman pentru amenjarea sediului administrativ. Costul cladirii a fost de 150.000 lei, iar Primaria si Consiliul Local au suportat cheltuielile legate de amenjare. Cladirea este P+1, are 16 birouri si o sala pentru sedinte. &Speram sa ne desfasuram foarte bine activitatea.
in aceste conditii, functionarii beneficiaza de mai multe birouri, iar activitatea cu cetatenii se va desfasura in conditii foarte bune”, a declarat primarul din Tortoman, Lucian Chitic. El a precizat ca vechiul sediu al primariei va fi transformat in gradinita. &in acest moment, cei 85 de copii prescolari invata intr-o cladire nepotrivita.

Sediul vechi al Primariei va suferi modificari: peretii vor fi zugraviti, vom schimba usile si geamurile, vom amenaja grupuri sanitare. Anul viitor, vom efectua si alte modernizari”, a mai spus Chitic, adaugand ca toate lucrarile se deruleaza cu angajati ai Serviciului de Gospodarie Comunala din Primaria Tortoman. &Vom putea realiza multe proiecte in sprijinul comunitatii cu ajutorul comunitatii si al Consiliului Judetean Constanta, cu care avem o relatie de colaborare deosebita. Administratia judeteana ne-a oferit sprijinul necesar pentru dezvoltarea comunei, iar acest lucru nu se va opri aici”, a mai precizat Chitic, adaugand ca tinerii in mod special sunt sustinuti de autoritati.

Consiliul Judetean Constanta (CJC) sprijina programul initiat de Primaria Municipiului Constanta privind construirea de locuinte ieftine pentru tineri. Presedintele CJC, Nicusor Constantinescu, a declarat ca efortul autoritatilor locale trebuie sustinut si de autoritatea judeteana, pentru a veni in sprijinul acestor programe, care pot fi de interes national.
&Tinerii din judetul Constanta sunt in atentia autoritatilor locale care incearca sa le rezolve problemele locative. Primaria Constanta a demarat acest program extraordinar, la care participa si CJC. Ar fi bine daca Guvernul ar deschide ochii si ar sustine aceste programe locale, care ar trebui sa fie peste toate luptele politice. CJC doreste sa ajute orice primarie care are astfel de initiative. Am aprobat o hotarare de participare a CJC la programele de construire de locuinte ieftine pentru tineri demarate de Primariile Mangalia, Cernavoda si Navodari, care au urmat modelul Constantei.
Sunt initiative foarte bune, sunt proiecte reale destinate tinerilor, nu sunt vorbe aruncate in campanii electorale&, a subliniat Nicusor Constantinescu.

Album foto

 • Articole din editia din data de 21 Noiembrie 2008

 • Inaugurarea Primariei Tortoman

  Actualitate
 • Singura pe lume

  Actualitate
 • Haita de caini cucereste un cartier din Medgidia

  Actualitate
 • Adiana Rusu inlaturata de la conducerea ALOFM

  Actualitate
 • Circulatie feroviara blocata in zona Medgidiei

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771