Deputatul Lucian Balut, recunoscut international drept personalitate a Romaniei

Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Politic
Despre profesorul si candidatul Partidului Social Democrat la Camera Deputatilor in colegiul uninominal nr.2, Balut Lucian, se poate vorbi foarte mult datorita activitatii extraordinare pe care a avut-o si o are, ca profesor al Universitatii Maritime Constanta.

intotdeauna fermecator si modest, a fascinat zeci de generatii de studenti prin cursurile predate. Profesor universitar doctor inginer, Balut Lucian are nu mai putin de noua carti publicate, din care am putea nominaliza -&Tehnici de urmarire radar. Aplicatii navale”, &Componente si dispozitive electronice”, &Device Modeling for Circuit Analysis”, & Electronica analogica” si nenumarate articole scrise despre care, am fi vorbit daca domnul Lucian Balut ar fi renuntat la modestia-i caracteristica. Absolventii Universitatii Maritime Constanta il cunosc cu totii si pot aprecia cel mai bine valoarea profesionala a lui Balut Lucian. A fost ales de doua ori Decan al Facultatii de Electromecanica Navala, Sef de catedra Electrotehnica Electronica si Informatica Navala.

Oricum, discret si modest cu realizarile sale multi nu cunosc faptul ca numele sau este nominalizat in publicatia &Who’s Who” Romania 2002, recunoscut international prin nominalizarea sa in Cartea &Personalitatile Romaniei”, publicatie editata de &Dunway Publication” Canada, alaturi de marile personalitati ale tarii noastre, oameni care s-au remarcat in mod deosebit prin realizarile personale. Trebuie sa specificam ca este prezent inclusiv in &Dictionarul Personalitatilor Dobrogene”, editat de editura Ex Ponto Constanta, pentru ca, nu-i asa? ne mandrim cu oamenii de valoare ai Dobrogei. Profesorul Balut Lucian nu este om de afaceri si nu a avut niciodata inclinatii in acest sens.

Obisnuit cu studentii si mediul academic, pasiunile sale sunt tenisul si jocul de Bridge la nivel profesionist, joc al mintii la care a avut rezultate notabile, ca finalist, in competitii de nivel national.
in tinerete, Balut Lucian a fost un student cu rezultate excelente la invatatura, in acelasi timp fiind insa si o persoana extrem de sociabila. Pe vremea aceea, cand totalitarismul comunist era la carma tarii, studentul Balut din Regie, caminul B camera 203 a infiintat poate primul post de radio clandestin, oferind astfel colegilor sai si alte surse de informare decat cele oficiale

Neimplicat in politica pana in 2003, cand toti cei care au stat alaturi de Primarul Radu Stefan Mazare si de actualul Presedinte al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Daniel Constantinescu, au intrat in grup, in Partidul Social Democrat, Balut Lucian a fost ales consilier local al Municipiului Constanta, presedinte al Comisiei nr. 4 - comisia pentru activitati stiintifice, invatamant, sanatate, cultura, sport, culte si protectie sociala. Activitatea sa nu este extrem de cunoscuta constantenilor decat in masura in care fac parte din aparatul administrativ al institutiilor specificate. Totusi, aproape toti medgidienii trebuie sa stie ca Balut Lucian a fost matematicianul din spatele algoritmului propus de primarul Radu Mazare pentru distribuirea caselor ieftine pentru tineri. Programul acesta a revolutionat sistemul de acordare a locuintelor prin obiectivitatea reala de alegere.

Astfel, garsoniera va putea fi achizitionata cu aprox. 15.000 de Euro, iar apartamentul, cu 30.000 de Euro. Constructia celor 1.044 de locuinte - 720 apartamente si 324 garsoniere a inceput deja iar anul viitor casele vor fi gata. in 2009 va incepe constructia altor 3.000 de case, care vor fi gata peste doi ani, programul continuand in acelasi ritm pana cand toti cei care si-au depus dosare vor beneficia de o locuinta ieftina. Aceasta realizare extraordinara a fost deja preluata la nivel de proiect si de celelalte orase ale Judetului Constanta, iar distribuirea lor va fi la fel de obiectiva ca la Constanta, datorita participarii la crearea algoritmului de catre Balut Lucian.

in acest moment, Balut Lucian este Deputat in Parlamentul Romaniei si membru in Comisia pentru Politica Economica, Reforma si Privatizare. Surprinzator, profesorul universitar, om care nu are nimic de-a face cu afacerile, are un cuvant greu de spus in privatizarea Romaniei. Putem fi siguri de obiectivitatea cu care ia decizii in aceasta comisie, cunoscandu-i integritatea morala si dezinteresul pentru mediul de afaceri.

De asemenea, in scurta durata a mandatului parlamentar, are o activitate bogata: sase luari de cuvant in plen, unde a aparat interesele constantenilor si nu mai putin de 22 de amendamente aduse Propunerii Legislative privind Regimul Juridic al falezelor si plajelor Marii Negre, patru initiative legislative legate de transportul maritim si pe caile navigabile interioare, organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, protectia si promovarea drepturilor copilului.

Personalitate fascinanta, Balut Lucian mai are inca multe de spus in politica romaneasca despre ce si cum poate proteja interesele locuitorilor din Medgidia si a integului Judet Constanta in fata Parlamentului Romaniei. Profesionist desavarsit, candidatul Partidului Social Democrat pentru Camera Deputatilor prefera sa construiasca atunci cand ceilalti se cearta. E absolut normal sa se intample asa, de vreme ce tara se duce de rapa, dupa cum se poate observa la orice pas, iar singurii politicieni care sa gandesc la binele real al populatiei au fost si sunt membrii Partidului Social Democrat.

Priviti in timp si judecati singuri.

Album foto

 • Articole din editia din data de Noiembrie 2008

 • Inaugurarea Primariei Tortoman

  Politic
 • Singura pe lume

  Politic
 • Haita de caini cucereste un cartier din Medgidia

  Politic
 • Adiana Rusu inlaturata de la conducerea ALOFM

  Politic
 • Circulatie feroviara blocata in zona Medgidiei

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Dragnea ameninta cu anticipate in cazul in care Iohannis nu numeste premierul PSD-ALDE

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771