Lucian Balut: "Indemnizatia de deputat de simte in bugetul familiei"

Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Interviuri
Candidatul PSD pentru Camera Deputatilor in Colegiu Uninominal 1 este Lucian Balut, actual deputat de Constanta.

Credeti ca ati facut tot ce v-ati propus in perioada in care ati activat ca parlamentar?

Trebuie sa amintesc ca am devenit parlamentar in 5 februarie 2008, in urma decesului doctorului Corneliu Ioan Dida. Dupa cum este cunoscut, cei trei deputati PSD de Constanta, Alexandru Mazare, Eduard Martin si Corneliu Dida, erau organizati intr-o asociatie. Atat Alexandru Mazare, cat si Eduard Martin mi-au propus sa mentinem aceasta constructie juridica, oferindu-mi, in acelasi timp, intregul lor sprijin logistic. Evident - o data cu acceptul - mi-am insusit si obiectivele asociatiei. Avand la baza conceptul de "descentralizare", aceasta a vizat, in principal, problemele legate de administrarea plajelor, Portului Constanta sau a aeroportului Kogalniceanu si nu numai. Promovarea legislatiei cu impact national a presupus sustinerea programului "Romania sociala", lansat la ultimul Congres PSD, majorarea pensiilor, cresterea salariului profesorilor, marirea subventiilor pentru agricultura sau sustinerea programului de locuinte pentru tineri - extinderea programului lansat de primarul Constantei la nivel national, toate constituindu-se in cateva exemple sugestive.

Concret, ce ati realizat pentru Constanta?

Simplificand, as aminti: 22 de amendamente la legea privind administrarea plajelor; sustinerea proiectului de lege privind actionariatul administrarii Portului Constanta (readucerea la bugetul municipiului a cel putin patru milioane de euro); sustinerea, in comisia de specialitate, a unor proiecte de lege cu impact direct asupra administratiilor locale (evident, probleme formulate de administratia orasului sau judetului Constanta). Tot aici pot aminti introducerea unui proiect de lege ce ar putea avea ca efect diversificarea ofertei de scolarizare a personalului navigant.
Am pregatit cateva declaratii politice ce vor avea ca tema dificultatile legate de fluxul financiar existent intre administratie si copii asistati, reglementari privind activitatea portuara, dar trebuie sa spun ca doresc sa ma implic si in rezolvarea problemelor referitoare la descentralizare, in general. Nu uitati ca, timp de trei ani, am fost presedintele Comisiei "Invatamant, sanatate, cultura, culte si protectie sociala" din cadrul Consiliului Local Constanta. O alta directie consta in promovarea unor proiecte de lege cu referire la declaratiile politice amintite.

Ce le veti spune constantenilor sa-i faceti sa va aleaga?

Voi prezenta eventualele mele realizari in calitate de deputat. Voi incerca sa formulez problemele comunitatilor locale pornind de la ideea ca "o problema bine formulata este pe jumatate rezolvata". Voi pune in evidenta cele trei coordonate fundamentale ale social - democratiei moderne (manifestul Internationalei Socialiste), si anume - Libertatea individuala, ce presupune: eliminarea discriminarilor; eliminarea dependentei fata de cei care detin mijloacele de productie; eliminarea dependentei fata de cei care detin puterea politica; Justitia sociala, ce are in vedere aspecte referitoare la: egalitate in fata legii; sanse egale in fata oportunitatilor economice si tratament egal din punct de vedere socio-cultural, precum si Solidaritatea.

Lucian Balut interviu publicat Ziua Constanta - 1 septembrie 2008

Articole din editia din data de Noiembrie 2008

 • Municipalitatea Medgidia a uitat gunoiul menajer pe strazi

  Interviuri
 • Tit-Liviu Brailoiu

  Interviuri
 • LIVIU BRAILOIU, senatorul care il detroneaza pe Puiu Hasotti

  Interviuri
 • SENOL ZEVRI:

  Interviuri
 • Lucian Balut: "Indemnizatia de deputat de simte in bugetul familiei"

  Interviuri
 • Articole din aceeasi categorie

 • Marti incepe Kurban Bayram, cea mai mare sarbatoare a musulmanilor

  Interviuri
 • Nemirschi: In cazul gropilor de gunoi argumentul e ca ne pute in fata usii, nu ca cere UE

  Interviuri
 • Lucian Balut: "Indemnizatia de deputat de simte in bugetul familiei"

  Interviuri
 • Zevri Senol, un parlamentar exact cum vor oamenii

  Interviuri
 • Interviu cu directorul general al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP), Jean Paul Tucan

  Interviuri
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771