Chitac si Stanculescu, condamnati la 15 ani de detentie

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaGeneralii Mihai Chitac si Victor Stanculescu, condamnati la 15 ani de detentie pentru revolutia din decembrie 1989 de la Timisoara, au fost ridicati, miercuri dupa-amiaza, de politistii bucuresteni, care au pus in executare mandatul emis de instanta militara. Politia de la Serviciul urmariri din Politia Capitalei au misiunea de a pune in executare mandatele de incarcerare ale generalilor Mihai Chitac si Victor Athanasie Stanculescu, condamnati pentru reprimarea revolutionarilor timisoreni. Cei doi doi au fost dusi la Politia Capitalei, pentru intocmirea formalitatilor in astfel de situatii, si apoi la penitenciar, cel mai probabil la Jilava, care este inchisoare de tranzit.

Generalul Victor Athanasie Stanculescu a afirmat, miercuri, ca cei care au vrut arestarea sa nu au dorit sa se afle unele adevaruri despre Revolutie, despre care nu va vorbi nici el, dar a pomenit despre existenta unor casete audio. (Cei ce au vrut arestarea mea, n.r.) nu vor sa se afle prea multe adevaruri, despre care n-o sa se afle nici de la mine. O sa se afle cand o sa dispar eu ca fiinta. Eu stiu ce-am facut, ei stiu din auzite. Raman cu fruntea sus, nu mi-e frica nici mai departe”, a spus generalul Stanculescu.

El a vorbit, in conferinta, despre existenta, undeva "in strainatate", a unor casete, noua-zecerdquo; la numar, care ar contine cate 90 de minute de inregistrari audio in care generalul vorbeste despre evenimentele din decembrie 1989. intrebat cum comenteaza condamnarea sa, generalul a raspuns: Este foarte greu sa se judece o revolutie in justitie. in al doilea rand, dupa zece ani de hartuire, se pare ca nicio instanta nu va aprecia aportul meu la evenimentele din 89, atata timp cat presiunile politice au nevoie de un vinovat. in al treilea rand, este comod pentru cei de la putere sa nu doreasca aflarea adevarului”, a mai spus Stanculescu.

Generalul in rezerva a amintit ca nu el este cel care a ordonat sa se traga la Timisoara, aratand ca atunci cand a fost trimis acolo de ministrul Apararii din acea vreme, ajuns pe aeroportul banatean ar fi aflat de la angajati ca se tragerdquo;. Nu puteti ajunge la divizie pentru ca se trage”, i-ar fi spus lui Stanculescu angajatii aeroportului din Timisoara. Cele trei complete de cate trei judecatori, cu cele doua complete de recurs si cu cel al recursului in anulare, cu toate dovezile care nu exista, nici vorbit, nici scris, au spus ca eu am dat ordinul. Stanculescu nu a dat niciun ordin. Punct!", a continuat acesta.

Generalul a mai spus ca le-a zis judecatorilor de la instanta suprema ca spera ca Dumnezeu sa-i lumineze in al doisprezecelea ceas. Sper sa gasiti puterea sa dati o solutie aproape de adevar”, le-ar mai fi spus Stanculescu magistratilor inaltei Curti de Casatie si Justitie care l-au condamnat la 15 ani de inchisoare.
Dupa ce a fost ridicat de polititsi de la domiciliu, Mihai Chitac a declarat ca adevarul despre revolutie il cunosc doar istoricii. intrebat ce va face, Chisac a spus: Ce pretind legile!rdquo;

Album foto

 • Articole din editia din data de Octombrie 2008

 • Chitac si Stanculescu, condamnati la 15 ani de detentie

  Administratie locala
 • Guvernul nu a alocat fonuri pentru scoala din Baraganu

  Administratie locala
 • Proiecte blocate in lipsa finantarii, la Amzacea

  Administratie locala
 • Cursuri ECDL pentru functionarii si profesorii din Independenta

  Administratie locala
 • Ortodocsii din Mereni au celebrat hramul bisericii

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Pregătiri pentru începerea anului școlar în Fântânele. Tablete pentru toți copiii

  Administratie locala
 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771