Cursuri ECDL pentru functionarii si profesorii din Independenta

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala
Autoritatile locale din Independenta organizeaza cursuri pentru obtinerea Permisului European de Conducere a Computerului (ECDL European Computer Driving Licence). Acesta este cel mai raspandit program de certificare a aptitudinilor de operare pe calculator recunoscut la nivel international in peste 135 de tari. Participantii, functionari publici si profesori, au fost impartiti in doua grupe. Prima este alcatuita din 28 de persoane, care sustin cursurile la scoala din localitate, intr-un laborator special. Cea de-a doua grupa, formata din 22 de persoane, merge la cursuri in municipiul Constanta. Cursul dureaza 60 de ore, iar modului start este format din 4 submodule. Cursul costa 620 lei de persoana, iar valoarea sa totala este suportata in totalitate de Consiliul Local Independenta. La sfarsitul cursului, in urma unui examen, se obtine o diploma. Persoanele care nu obtin nota de terecere sunt obligate sa plateasca 120 de lei. Primarul din Indxependenta, Cristea Gascan, a declarat ca aceste cursuri reprezinta o necesitate. De ani de zile incerc sa formez o echipa bine pregatita”, a mai spus el.
ECDL este pentru domeniul IT similar cu certificari de genul Toefl sau Cambridge pentru atestarea cunostintelor de limbi straine. Permisul ofera detinatorului sau o baza standard de cunostinte IT necesara in noua societate informationala ce se afla in continua dezvoltare.
Cu ajutorul Permisului European de Conducere a Computerului creste gradul de mobilitate profesionala si se poate utiliza calculatorul in mod eficient si productiv indiferent de varsta, profesie sau domeniu de activitate. Abilitatile asigurate de Permisul ECDL sporesc increderea in sine si nivelul de competente. Pentru multi, aceste noi cunostinte deschid si alte orizonturi, asigurand integrarea individului in Societatea Informationala. Sansele tinerilor de a obtine o bursa in strainatate sau un loc de munca mai bun sunt mult mai mari. La nivel profesional, detinerea certificarii ECDL scade probabilitatea de a pierde o oferta de serviciu fiind o garantie pentru imbunatatirea perspectivelor de promovare in cariera.

Album foto

 • Articole din editia din data de Octombrie 2008

 • Chitac si Stanculescu, condamnati la 15 ani de detentie

  Administratie locala
 • Guvernul nu a alocat fonuri pentru scoala din Baraganu

  Administratie locala
 • Proiecte blocate in lipsa finantarii, la Amzacea

  Administratie locala
 • Cursuri ECDL pentru functionarii si profesorii din Independenta

  Administratie locala
 • Ortodocsii din Mereni au celebrat hramul bisericii

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Pregătiri pentru începerea anului școlar în Fântânele. Tablete pentru toți copiii

  Administratie locala
 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771