Administrație locală

Lipsesc casele modulare pentru sinistratii din Sinoe

Autoritatea Judeteana de Sanatate Publica (AJSP) Constanta a finalizat imunizarea prin vaccinare a satenilor din Sinoe, in urma inundatiilor produse dupa ploaia torentiala care a lovit localitate.
Potrivit directorului adjunct al AJSP, dr. Mihaela Dinisov, satenii afectati de inundatiiau fost vaccinati impotriva hepatitei, tetanosului si febrei tifoide. Totodata, o echipa de medici a recoltat probe de apa din fantani si a aprovizionat satul cu substante dezinfectante.
Un numar de 17 case, zeci de curti si circa patru kilometri de drumuri pietruite au fost inundate in satul Sinoe – comuna Mihai Viteazu, dupa o ploaie torentiala care a durat aproximativ o ora si jumatate.
Primarul din localitatea Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni, a declarat ca trei dintre persoanele ramase fara locuinte au fost mutate in caminul cultural pana cand autoritatile judetene vor pune la dispozitie casute modulare. Cetatenii ramasi fara locuinte au primit drept ajutor 25 milioane lei vechi, iar cei ale caror gospodari au fost afectate sume curprinse intre 7 si 10 milioane lei. Multe dintre fantani nu au apa potabila si din acest motiv am oferit oamenilor 5 tone de apa plata, cu banii din bugetul local. De asemenea, am primit un ajutor din partea cetatenilor din Stejarul, judetul Tulcea, care au oferit haine. Din pacate, autoritatile judetene nu au pus inca la dispozitia oamenilor casutele modulare, iar cei ramasi fara case sunt nevoiti sa stea la rude sau vecini”, a precizat Gheorghe Grameni.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*