Festivalul Dan Moisescu, la debut

10 Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala
Cea de-a XIII-a editie a Festivalului - Concurs de Interpretare a Cantului, Dansului si Portului Popular Dan Moisescu a debutat joi seara, la Topalu. Festivalul este organizat de Consiliul Judetean Constanta, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Constanta, Consiliul local si Primaria Comunei Topalu, impreuna cu Caminul cultural din localitate. La manifestare participa interpreti din cele mai insemnate zone folclorice ale tarii, precum si ansambluri folclorice din Bulgaria.
in acest an, pe scena Caminului cultural vor urca si ansambluri din Tervel, Dobrich, Crusari si General Toseva, ceea ce face din traditionalul festival o manifestare cu caracter international. Evenimentul se desfasoara in cadrul Proiectului Comunicare interculturala si integrare europeanardquo; - Programul PHARE CBC 2005 - Romania-Bulgaria. Concurentii au sosit miercuri la Constanta, cand au avut loc si primele repetitii. Ansamblurile au plecat, apoi, la Topalu unde a fost programata parada cantului, dansului si portului popular la care au participat ansamblurile bulgaresti si grupurile din judet: Cernavoda, Ovidiu, Mihail Kogalniceanu, Basarabi si Topalu. Dupa parada, cele patru ansambluri din Tervel au plecat la Capidava. Grupurile bulgaresti ramase la Topalu au vizitat vestitul muzeu Dinu si Sevasta Vintila, pentru ca apoi sa ia parte la prima parte a concursului Dan Moisescu, organizat la Caminul cultural din localitate. Partea a doua a serii de joi a cuprins un recital sutinut de ansamblurile bulgaresti din Dobrich, Crusari si General Toseva. in incheierea primei seri a manifestarii, solistul vocal de muzica populara al ansamblului Doina Gorjului din Targu Jiu, Ion Ghitulescu, a sustinut un recital.
Participantii la Festivalul-Concurs de Interpretare a Cantului, Dansului si Portului Popular Dan Moisescu au repetat vineri la Constanta. Ansamblurile bulgaresti au vizitat cu acest prilej si Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie, Delfinariul si Acvariul. Tot vineri, Ansamblul din Tervel a vizitat cetatea Capidava, iar apoi s-a indreptat spre Cernavoda, pentru a sustine un program artistic. in cea de-a doua seara a festivalului, pe scena urca grupurile folclorice romanesti. Ultima seara de concurs va continua cu gala de premiere si cu un recital al ansamblurilor autohtone. in incheierea festivalului, interpreta de muzica populara Steliana Sima va sustine un recital. La aceasta manifestare participa si ansamblul si orchestra Plaiuri dobrogene apartinand Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Constanta. Juriul festivalului este alcatuit din personalitati reprezentative ale culturii traditionale romanesti. Sambata, ansamblurile bulgaresti vor pleca pe ruta Adamclisi-Ion Corvin-Baneasa-Manastirile Sfintul Andrei si Dervent, pentru a sustine un spectacol la Lipnita.

Album foto

 • Articole din editia din data de 10 Octombrie 2008

 • Sprijin guvernamental pentru retelele de apa si canalizare din Harsova

  Administratie locala
 • Omul lunii octombrie Senol Zevri

  Administratie locala
 • PSD Medgidia se reorganizeaza

  Administratie locala
 • Zilele Recoltei la Cernavoda

  Administratie locala
 • Patru troite pentru crestinii din Garliciu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei piețe de pește în Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joacă în centrul orașului Negru Vodă

  Administratie locala
 • Capelă mortuară în localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de pământ din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din Ciobanu pregătite pentru noul an școlar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771