Programul de guvernare locala al primarului din Horia, Viorica Matei

Iunie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala
Programul de guvernare locala al primarului din Horia, Viorica Matei

Drumuri:
-pietruire si impregnare cu bitum pe toate strazile din Horia si Tichilesti
-repararea si finisarea trotuarelor pe strazile principale
Apa si canalizare
-modernizarea si extinderea retelei de apa potabila, inlocuirea conductelor de metal cu cele de plastic, a vanelor defecte, prin programe de finantare europeana si Guvern
Cetateanul si Primaria.
Asi avut o colaborare proasta cu Primaria? Nu ati fost consultati atunci cand s-a luat o hotarare care privea viitorul dumneavostra si al localitatii? Nu ati fost informati despre deciziile primarului? Eu va promit:
- transparenta totala in luarea deciziilor de interes public, adunari cetatenesti pentru consultarea si luarea deciziilor in probleme care privesc localitatea si cetatenii.
-deschiderea unui birou de Informare si indrumarerdquo; a cetatenilor
-incurajarea infiintarii Sfatului Batranilorrdquo;
-incurajarea infiintarii Consiliului Local al elevilorrdquo;. De asemenea, voi extinde sediul Primariei, pentru a deveni un loc pentru toti cetatenii comunei, dar si pentru a putea primi viitorii colaboratori sau parteneri de proiecte pe care le voi demara in folosul locuitorilor.
Protectia sociala
Dupa cum stiti, comuna Horia se confrunta cu saracia care este de determinata de lipsa obiectivelor economice si a populatiei imbatranite. Primaria se angajeaza sa initieze un program de selectionare a tinerilor pentru calificare in domeniul agricol. in acest fel, conditiile create vor asigura dezvoltarea economica pe termen lung si pastrarea tinerilor in comuna. Voi asigura producatorilor agricoli seminte, erbicide, ingrasaminte si asistenta tehnica de specialitate.
Taxele si impozitele locale
in prezent taxele si impozitele sunt platite in procent de 60% din cauza necorelarii acestora cu veniturile cetatenilor. Din aceste incasari nu se aloca nimic pentru proiectele de infrastructura. Eu voi face posibil ca toti cetatenii comunei sa beneficieze de proiecte realizabile in infrastructura (strazi, parcuri, terenuri de sport pentru copii), finantabile de Primarie.rdquo;
Mediul de afaceri
Pentru crearea conditiilor de dezvoltare a zonei voi amenja o piata agro-alimentara cu spatii adecvate pentru desfacerea produselor agricole, voi infiinta o statie de carburanta pentru aprovizionarea agricultorilor din zona cu motorina, precum si un depozit cu lemne pentru incalzitul locuintelor. Doresc sa facilitez parteneriate pentru agentii economici interesati in vederea atragerii de finantari prin Planul National de Dezvoltare Rurala pentru valorificaresa potentialului agricol al comunei, creandu-se astfel noi locuir de munca.
Protectia mediului si Primaria
Suntem tara membra UE. Trebuie sa gandim viitorul comunei pe termen lung, pentru noi si viitorul copiilor nostrii. Mizeria este la tot pasul, gunoaiele peste tot, spatiile verzi neingrijite, iar santurile necuratate. Voi introduce un sistem modern de colectare a gunoaielor, voi reface canalele de scurgere a apleor pluviale si voi accesa fonduri pentru amenjarea unui parc modern.
Sanatatea populatiei si Primaria
Una dintre principalele preocupari ale primarului este constituita de sanatatea cetatnilor comunei. in acest sens, voo face demersurile necesare pentru imbunatatirea conditiilor existente, astfel incat cetatenii comunei sa beneficieze de asistenta medicala calificata. De asemenea, voi infiinta un punct farmaceutic.
invatamantul si Primaria
Scoala reprezinta pentru Primarie una dintre prioritati. Pentru acest domeniu imi propun sa dotez unitatea de invatamant cu calculatoare si sa atrag cadre didactice tinere, prin oferirea de spatii de cazare adecvate.
Cultura, sportul si Primaria
in prezent nu exista viata culturala in comuna. Voi reinfiinta biblioteca comunaa si voi desfasura activitati ocazionate de evenimente la care cetatenii comunei sa participe in timpul liber.

Album foto

 • Articole din editia din data de Iunie 2008

 • Locuri de joaca pentru copiii din Tortoman

  Administratie locala
 • Pantelimon, zona turistica

  Administratie locala
 • Modernizarea infrastructurii, in Gradina

  Administratie locala
 • UE va schimba sistemul de subventii pentru agricultura

  Administratie locala
 • Iordache preia Primaria Medgidia cu audit

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Se asfaltează străzile din comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Rețea de canalizare pentru locuitorii din Ciocîrlia

  Administratie locala
 • Parcul din Cobadin va fi inaugurat de 1 iunie

  Administratie locala
 • 300 de gospodării din Grădina vor fi branșate la rețeaua de canalizare

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771