Administrație locală

Dinastia Hansa din imperiul energiilor nucleare

Doar proxenetii o duc mai bine decat primarul din Cernavoda

Intro:
Cerna Cons SRL, SC Acro Consultzia SRL, Eurosortare SRL si SC Euro Proactiv SRL, SC Concer Plus SRL si alte firme de cartier au ajuns sa incheie contracte peste contracte cu Primaria Cernavoda. in spatele firmelor stau copii primarului din Cernavoda, Gheorghe Hansa, Tiberiu si Ana Eleonora Ciulei. Prin diferiti interpusi, familia Hansa deruleaza afaceri peste afaceri: infrastructura, media, prestari servicii, consultanta.

Cernavoda-2008. Primarie condusa de liberalul Gheorghe Hansa si apropiatii sai. Cel mai tare personaj din galeria administratiei publice locale este fiica primarului, Ana Eleonora Ciulei-manager de top, cu salariu de nu mai mult nici mai putin de 5000 lei, mai mult decat salariul primarului si viceprimarului la un loc. Familia Hansa a reusit in cei opt ani de cand Gheorghe conduce Cernavoda sa dea de lucru atat firmelor familiei, cat si celor ale prietenilor si amicilor. Cata vreme treaba merge, dinastia Hansa sta pe cai mari.

Cu televizorul poti minti poporul
in urma cu patru ani, in orasul energiilor nucleare a inceput sa emita un post ciudat de televiziune. Fara Teo sau Maruta, dar cu Hansa pe post de carmuitor de seama al populatiei. Orizonturi Cernavodenerdquo; difuza de regula planul de activitati si realizarile sefului administratiei publice. Societatea apartine unui apropiat al lui Hansa, Valentin Cotet, insa adresa la care figureaza postul si facturile la utilitati erau emise pe numele unei societati comerciale SC Acro Consultzia SRL. in spatele firmei, nu putea sa stea decat fiica primarului-Ana Eleonora Ciulei.
Pentru buna purtare, Ciulei a fost numita pe 2 mai 2007 administrator public in cadrul aparatului de specialitate al primarului, respectiv vioara secunda din mini-guvernul cernavodean. in orasul dintre coline legile se aplica dupa cum vrea primarul asa ca nu a contat ca legea interzice astfel de numirirdquo; intre rudele de gradul I. Mass- media a titrat ca activitatea desfasurata de Ciulei in Primarie a fost decontata frecvent pe firma Acro Consultzia SRL. Si nu intamplator, caci intre Primaria Cernavoda si societate a fost incheiat un contract de prestari servicii.
Tiberiu, baiatul lui tata
Si daca pe Ana-Eleonora a aranjat-o, Gheorghe Hansa nu isi putea lasa balta fiul, pe Tiberiu. Baiatul este asociat cu Nicolae Cristache in firmele Eurosortare SRL Cernavoda si SC Euro Proactiv SRL si Mihai Adam- in SC Concer Plus SRL. SC Euro Proactiv deruleaza contracte frumusele cu Primaria, fiind societatea care a castigat contractul de furnizari de produse si executari lucrari la soseaua de centura.
intre Primaria Cernavoda si SC Concer Plus SRL s-a incheiat un contract privind furnizarea catre Directia de Gospodarire Comunala a unor agregate de cariera. Contractul a fost prelungit in mod repetat, iar ultima data adjudecat, prin licitattie, contra sumei de 801.900 lei. SC Concer Plus SRL nu a dispus insa de mijloacele necesare pentru a aduce la indeplinire contractul si a avut nevoie de ajutor din partea firmei Eurostar.
Sa traiasca si Cristache!
in primavara lui 2007, Primaria Cernavoda a platit 600.000 lei pentru achizitionarea de combustibil firmei Euro Pro Activ SRL. Primarul Hansa a atribuit, pe 2 mai 2007, contractul de furnizare „Combustibil CLU Tip 3” societatii Euro Pro Activ SRL. Combustibilul era destinat statiei de asfalt situate in apropierea „Drumului de Centura Zona Portuara DJ 223”, un adevarat exemplu de poluator al zonei. Comparativ cu concurenta, firma lui Cristache era pe cat de proaspat infiintata, pe atat de profitabila. Cu tata Hansa la Primarie, nimic nu pare imposibil! Asa ca prietenul lui Tiberiu, Nicolae Cristache, a mai primit cadourdquo; si lucrarea de reparatie si modernizare a soselei de centura. Dupa ce a primit lucrareardquo; Cristache s-a trezit inca ca nu are utilajele necesare si nici personal. La cine putea sa alerge prietenul lui Tibi disperat? La primar, fireste, care i-a pus la dispozitie atat angajatii, cat si utilajele Serviciului de Gospodarie Comunala din Primarie.
Pentru cat a pierdut timpul cu oamenii primariei Euro Pro Activ SRL a castigat foarte bine. Pretul contractului a fost de 291.411 lei, la care s-a adaugat TVA- 55.368 lei.

Ginerele nu a fost cuminte!

Daca fata a fost ascultatoare, ginerele Dumitru Catalin Ciulei nu a fost usa de biserica. Fost politist la Crima Organizata, el a fost condamnat la doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare. Ca sa dreaga busuiocul, Catalin Ciulei s-a inscris la Facultatea de Teologie de la Universitatea Ovidius.
in 2004, ginerele primarului a primit de la doua persoane 15.000 de euro pentru a le sterge presupuse interdictii din pasapoarte, dar si pentru a le obtine contracte de munca in SUA. Ionel Ariton si Ioan Tosa au apelat la Viorel Parvu, politist la Sectia 10, din Capitala, pentru a le recomanda spalatorul de pasapoarte. Cand Ciulei s-a trezit cu banii in buzunar nu a mai raspuns la telefon. Ariton si Tosa s-au dus si l-au denuntat pe politist. A urmat un sir lung de procese, iar Ciulei a fost mutat pe rand la diferite sectii de politie si intr-un final a fost dat afara din politie.
in 2006, Dumitru Ciulei a dat examen la Universitatea Ovidius, la Facultatea de Teologie. Probabil pentru ca rugaciunile sa ajunga mai lesne la Dumnezeu.

Sute de mii de euroi in contul primarului

in cele doua mandate petrecute la carma orasului Cernavoda, Gheorghe Hansa a avut insa grija si de propriile conturi. Din declaratia sa de avere rezulta ca in cele doua mandate de primar a acumulat aproximativ 250 000 de euro. Sursele de venit evidentiate in declaratie nu permit acest lucru. Si pentru a curata banii, la sfarsitul anului trecut, Hansa a vandut cateva parcele de teren in speranta diminuarii diferentei dintre averea acumulata si venit.

(Material preluat din ziarul Ghimpele de Constanta)

Orasul lui Hansa si al proxenetilor
in Cernavoda, in afara primarului si a acolitilor sai, doar proxenetii o mai duc bine. Cotidianul britanic The Independent on Sunday indica Romania drept una dintre tarile furnizoare de femei si copii pentru piata sexului din Marea Britanie, facand referire in special la retelele de proxeneti din orasul energiilor nucleare. Un raport publicat de organizatia de caritate Joseph Rowntree, arata ca este vorba de aproximativ 5.000 de copii, majoritatea fete. Studiul arata ca, la 200 de ani de la abolirea sclaviei, traficul pentru exploatare sexuala, servilismul domestic si munca fortata distrug vietile unor tineri.
Varsta obisnuita pentru femeile traficate este intre 18 si 23 de ani, dar multe sunt mai tinere. Exploatarea sexuala a femeilor este o afacere infloritoare, in conditiile in care venitul mediu in Romania este de aproximativ 100 de lire. Proxenetii locuiesc in special in Cernavoda, un oras sarac din sud-estul Romaniei, unde multi dintre burlaci si chiar unii dintre barbatii casatoriti au devenit proxeneti. Cel mai important loc unde pot lucra este centrala nucleara, dar locurile de munca sunt putine si sunt ocupate mai ales de cei care reusesc sa termine scoala.
Pe strada, proxenetii poarta bijuterii din aur, geci de firma si conduc masini ultimul tip, Audi si BMW, care atrag imediat atentia intr-un oras in care principalele mijloace de transport sunt carutele trase de cai si matinile Lada peticite. Pentru femeile din Cernavoda care sfarsesc in industria sexului nu exista alternative materiale similare. Multe dintre fete provin din familii numeroase si cresc intr-o saracie apasatoare, putine dintre acestea permitandu-si sa mearga la scoala”, se arata in raportul dat publicitatii in presa internationala.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*