Ziua barbatului celebrata, in Ciocarlia

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala
Primarul din Ciocarlia, Traian Dragomir, a organizat pe 5 mai, Ziua Barbatului, la caminul cultural. La manifestare au participat aproximativ 250 de barbati, incantati peste masura de realizarea primei editii a festivalului. Si pentru ca distractia sa fie pe masura, primarul a invitat si artisti demuzica populara, iar petrecerea s-a terminat in urale si aplauzele sarbatoritilor.
Initiativa cetateneasca pentru instituirea zilei de 5 mai ca "Zi a barbatului" si declararea Zilei Femeii si a Zilei Barbatului ca sarbatori legale in care nu se lucreaza a fost avizata favorabil de Consiliul Legislativ si va intra in procedurile parlamentare
in vederea legiferarii. in numai patru saptamani, proiectul legislativ lansat de Organizatia Barbatilor din Romania (OBR) si sprijinit de o societate comerciala a reusit sa stranga numarul de semnaturi necesare depunerii in Parlamentul Romaniei.
Potrivit Constitutiei Romaniei, pentru ca o initiativa legislativa sa poata intra in dezbaterea Parlamentului, trebuie indeplinite cumulativ trei conditii: existenta a 100.000 de semnaturi de sustinere din partea cetatenilor tarii, stranse din cel putin 15 judete, cu un minim de 5.000 de semnaturi din fiecare judet. Numarul necesar de adeziuni a fost deja atins, dar procesul de strangere de semnaturi va continua.
"Este surprinzatoare viteza de reactie cu care oamenii au imbratisat ideea acestui proiect legislativ. in numai o luna de zile am reusit sa adunam numarul de semnaturi solicitat de lege, ceea ce ne bucura enorm, dar ne si ambitioneaza sa nu trecem cu nota minima. De aceea vom continua sa strangem semnaturi si in urmatoarele zile, pentru a arata ca vointa romanilor de a avea zile libere de 8 martie si 5 mai este una in masa. Pe de alta parte, sunt in continuare oameni care vor sa voteze si nu ar fi corect sa le refuzam acest drept, de vreme ce pe semnaturile cetatenilor se sprijina intregul proiect", declara Paul Ghitiu, purtatorul de cuvant al Organizatiei Barbatilor din Romania.
in perioada urmatoare, listele cu semnaturi vor lua drumul primariilor din orasele si sectoarele Capitalei unde au fost stranse adeziunile, pentru validare, urmand ca apoi atat initiativa legislativa, cat si toate listele cu semnaturi sa fie depuse in Parlamentul Romaniei. Campania de strangere de semnaturi a fost demarata la inceputul lunii aprilie, dupa primirea avizului Consiliului Legislativ si publicarea in Monitorul Oficial. Strangerea de semnaturi a fost organizata de OBR in toate cele 6 sectoare ale Capitalei si in 12 orase importante din tara: Timisoara, Constanta, Iasi, Oradea, Ramnicu Valcea, Alba Iulia, Braila, Craiova, Galati, Suceava, Ploiesti si Piatra Neamt.

Album foto

 • Articole din editia din data de Mai 2008

 • Modernizarea Silistei prin accesarea fondurilor europene

  Administratie locala
 • Gabriel Tatulescu, primarul localita539;ii Saligny: "Cetatenii s-au saturat de promisiuni. Eu am demonstrat ca se poate! "

  Administratie locala
 • Ion Oprea, primarul localita539;ii Sacele: "Sa continuam impreuna proiectele incepute"

  Administratie locala
 • Gradinita din Cochirleni a fost modernizata

  Administratie locala
 • Ioan Herdean: "Vreau sa facem din Istria o oaza de bunastare si eleganta"

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Se asfaltează străzile din comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Rețea de canalizare pentru locuitorii din Ciocîrlia

  Administratie locala
 • Parcul din Cobadin va fi inaugurat de 1 iunie

  Administratie locala
 • 300 de gospodării din Grădina vor fi branșate la rețeaua de canalizare

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771