PNDR: Cerere de proiecte pentru luna aprilie

4 Aprilie 2008, Adrian Nicarel

Actualitate
PNDR: Cerere de proiecte pentru luna aprilie
Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) anunta lansarea, in perioada 02 25 aprilie 2008, a celei de-a doua sesiuni de cereri de proiecte pentru acordarea fondurilor nerambursabile pentru dezvoltare rurala conform Masurilor de investitii din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala prezentate mai jos:
61692;Fondurile disponibile pentru Masura 121 - Modernizarea exploatatiilor agricole sunt de 57.856.627 Euro. Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul Masurii 121 este de 2.000.000 Euro. Fondurile alocate Masurii 121 sunt aferente sesiunii aprilie 2008.
61692;Fondurile disponibile pentru Masura 123 - Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere (fara schemele de ajutor de stat) sunt de 51.053.886 Euro. Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul Masurii 123 este de 3.000.000 Euro. Fondurile alocate Masurii 123 sunt aferente sesiunii aprilie 2008.
61692;Fondurile disponibile pentru Masura 322 - Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale sunt de 103.072.495 Euro. Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul Masurii 322 este de 6.000.000 Euro. Fondurile alocate Masurii 322 sunt aferente sesiunii aprilie 2008.
Depunerea proiectelor se va face la sediile Oficiilor Judetene de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP). Solicitantul de finantare trebuie sa indeplineasca cerintele de conformitate si eligibilitate mentionate in cadrul Ghidului Solicitantului aferent fiecarei masuri. Pentru a fi selectat pentru finantare proiectul trebuie sa depaseasca punctajul minim prevazut pentru fiecare masura, conform Ghidului Solicitantului. Procedura de selectie va fi afisata pe site-ul APDRP, MADR si la fiecare CRPDRP si OJPDRP. Termenul limita de depunere pentru aceasta sesiune de cereri de proiecte este: 25 aprilie 2008, ora 16.00. Anuntarea rezultatelor pentru cererile de finantare depuse in luna aprilie se va face dupa aprobarea Raportului de Selectie de catre Directorul General al Autoritatii de Management. APDRP va notifica in scris pe toti solicitantii privind rezultatul evaluarilor cererilor de finantare depuse de catre acestia la sediile APDRP.
(Sursa: APDRP)
Studiul de fezabilitate baza proiectelor finantate prin PNDR
Prima sesiune de apeluri (aferenta lunii martie 2008) pentru proiecte derulate cu finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala s-a incheiat, insa fermierii, si nu numai, se pot pregati pentru urmatoarea sesiune. Numarul documentelor obligatorii care trebuie atasate Cererii de finantare pentru intocmirea proiectului nu sunt tocmai putine.
Pentru proiectele care nu prevad lucrari de constructii-montaj trebuie aviz justificativ. Niciun proiect nu poate fi prezentat spre avizare fara un studiu de fezabilitate sau fara documentatia de avizare a lucrarilor de interventii, actualizat conform continutului cadru si metodologiei stipulate in HG nr. 28/09.01.2008 si avizat conform legislatiei in vigoare.
Pentru proiectele care vizeaza investitii asupra obiectivelor de patrimoniu, solicitantul va prezenta si documentatia intocmita conform "Continutului Cadru al documentatiilor de restaurare a monumentelor" sau documentatie avizata de Directia judeteana de Cultura.
Pentru proiectele integrate, care vizeaza lucrari de constructii-montaj, studiul de fezabilitate sau documentatia de avizare a lucrarilor de interventie se realizeaza pentru fiecare tip de actiune, integrarea realizandu-se printr-un deviz general centralizator de catre proiectantul care elaboreaza documentatia aferenta investitiei majoritare. Studiile de fezabilitate aferente vor fi licitate intr-un singur pachet. Pentru proiectele integrate care vizeaza atat lucrari de constructii-montaj, cat si actiuni de achizitii simple, studiul de fezabilitate va include si descrierea acestor actiuni. in cazul investitiilor care nu se supun achizitiilor publice, in estimarea costurilor investitiei, proiectantul va compara baza de date de preturi afisata pe site-ul APDRP si in situatia in care preturile aferente bunurilor si serviciilor incluse in proiect nu se regasesc sau nu se incadreaza in limitele din baza de date, proiectantul va atasa trei oferte pe baza carora a intocmit bugetul estimativ. in ceea ce priveste preturile lucrarilor incluse in proiect, proiectantul va mentiona sursa de preturi folosita.
Solicitantul trebuie sa obtina si sa anexeze cererii de finantare si certificatul de urbanism sau autorizatia de construire. in certificatul de urbanism trebuie specificat numele proiectului sau al investitiei exact cum este mentionat in Cererea de finantare. Prevederea nu se aplica proiectelor integrate.
(Sursa: Curentul)

Album foto

 • Articole din editia din data de 4 Aprilie 2008

 • Bush: "Rusia nu e dusmanul nostru"

  Actualitate
 • Frau liber sponsorizarilor politice

  Actualitate
 • Autoritatile din Vulturu vor face cadastrul localitatii

  Actualitate
 • Plantare de copaci la Mangalia

  Actualitate
 • Pregatiri pentru 1 Mai, la Cheia si Gradina

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Daună totală în livezile din județul Constanța

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771