Investitii de milioane de euro, la Castelu

28 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala

Administratia publica din Castelu deruleaza multiple investitii in comunitate. La capitolul invatamant, sunt prinse reabilitare Grupului Scolar Agricol Castelu (corp C), modernizarea scolii cu clasele I-VIII Castelu, reabilitarea prin consolidare si recompartimentare a bibliotecii. Totodata, in lucru sunt reabilitarea prin consolidare recompartimentare si extindere a unui grup de clase si cancelarie la Grup Agricol Castelu, edificarea prin reabilitare a Campusului Scolar Camin +4E Grup Scolar Agricol Castelu, a cantinei din caminul de cazare P+4E Grup Scolar Agricol Castelu, constructia unui grup sanitar la scoala Nisipari, dar si dotarea cu centrale termice a unitatilor de invatamant.
in ceea ce priveste obiectivele culturale, se lucreaza din plin la reparatia capitala si extinderea Caminului Cultural Nisipari, modernizare Camin Cultural Castelu, ultimul fiind dotat cu centrala termica.
Alte proiecte sunt finalizarea constructiei bisericii ortodoxe in satul Nisipari (actuala locatie a fost revendicata de cultul catolic), dotarea cu centrala termica a Bisericii Ortodoxe Castelu, achizitionarea unui set de costume populare si dans modern”, a declarat primarul din Castelu, Nicolae Anghel.
in ceea ce priveste infrastrcutura, autoritatile au inclus in planul de lucru amenajarea pentru eliminarea excesului de umiditate- sat Nisipari (Regularizarea vaii CC5 si redimensionarea podurilor ), alimentarea cu apa 4 kilometri a satului Nisipari, impietruirea drumurilor Castelu 5 km, Nisipari 7 km, executarea foraj put alimentare apa potabila sat Nisipari, amenajare parc localitate Castelu, constructie alei pietonale (trotuare ) sat Castelu 4 km , reparatii drum de lagatura DC 90 Nisipari DE 81, extindere iluminat public in Castelu si Nisipari, asfaltarea strazilor Nemtesti si Sperantei din Nisipari, dar si modernizarea iluminatului pietonal in Castelu 4 km, Nisipari 3km;
in ceea ce priveste conditiile de lucru ale functionarilor, autoritatile locale, au finalizat extinderea Primariei Castelu si s-a infiintat realizat Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Populatiei. Totodata, au fost achizitionate calculatoare, softuri, programe, iar reteaua de calculatoare (CIC) a fost extinsa. Primaria comunei Castelu a fost dotata cu centrala termica si mobilier modern.
Pe lista propunerilor figureaza construirea unei Gradinite in satul Nisipari, reparatia capitala si supraetajarea gradinitei din Castelu, amenajarea terenurilor de joaca, construire a doua sali de sport pentru scoala cu clasele I-VIII Castelu si Grupul Scolar Agricol Castelu, amenajarea unui teren sport cu bitum la Grupul Scolar Agricol Castelu, reparatia capitala si extinderea Caminului Cultural Nisipari, constructie geamie si casa mortuara in incinta lacasului de cult ortodox Castelu.
Printre propuneri mai figureaza si lucrarile de reabilitare a Bisericii Sfintii imparati Constantin si Elena”, imprejmuirea cimitirului ortodox si musulman (in satele Nisipari si Castelu), infiintarea unui Centru de zi pentru copii aflati in dificultate, reparatii cladire dispensar uman si casa Agronomului.
Amenajarea unui parc in Nisipari si constructia de alei pietonale (trotuare), pietruirea drumurilor comunale (29 km), dar si reparatia drumului de legatura DC 119 Castelu DE 81 sunt incluse in proiectele de dezvoltare.

Album foto

 • Articole din editia din data de 28 Martie 2008

 • Apa potabila la Valea Dacilor de Paste

  Administratie locala
 • Incepe Summmit-ul NATO

  Administratie locala
 • Inaugurarea scolii din Osmancea

  Administratie locala
 • Trotuarele din Topraisar, in proces de reabilitare

  Administratie locala
 • Administratia din Baraganu incurajeaza activitatile sportive

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771