Proiecte de viitor pentru Medgidia

28 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala

Primaria municipiului Medgidia deruleaza proiectul Parcul Industrial Medgidia care se va construi pe o suprafata de 600 ha intre Medgidia si satul Valea Dacilor, o zona care ofera multiple facilitati din punct de vedere al localizarii geografice.
Initiativa demararii unui astfel de proiect apartine primarului Dumitru Moinescu care a propus in 2005 aprobarea Strategiei de dezvoltare a Parcului industrial.
In anul 2006 au avut loc dezbateri publice, intalniri cu cetatenii, oameni de afaceri si incheierea unui contract de colaborare cu o firma straina care a intocmit planul de dezvoltare a Parcului Industrial Medgidia. Au urmat realizarea Planului urbanistic zonal si avizarea de catre Consiliul local Medgidia, obtinerea avizelor necesare realizarii investitiei.
In cursul acestui an se va infiinta societatea - administrator a Parcului Industrial Medgidia, se va realiza studiul de fezabilitate si vor demara investitiile. Avantajele realizarii unei astfel de investitii in zona Medgidia sunt multiple. Se vor crea 24.000 de locuri de munca, forta de munca specializata in domenii diverse.Se vor uni cele 2 localitati Medgidia si Valea Dacilor. Va creste rolul municipiului Medgidia pe plan national si international. Se vor crea si dezvolta industrii de inalta tehnologie. Parcul Industrial va atrage investitori care vor revitaliza activitatile economice in zona si vor utiliza forta de munca din zona Medgidia.
Firme straine au inceput sa isi arate interesul pentru a investi in Parcul industrial de la Medgidia. Este vorba de Grupul Rossel din Barcelona Spania, o firma chineza care doreste sa construiasca o fabrica de productie autoturisme in Europa. O alta societate si-a stabilit ca strategie constructia unei fabrici de biodiesel si o centrala electrica in Parcul industrial Medgidia.
In tara au fost infiintate peste 30 de parcuri industriale. Parcuri industriale in Romania sunt la Brasov, Ploiesti, Zarnesti, Baia Mare, Cluj, Craiova, Tg Mures, Hunedoara, Satu Mare, Moreni, etc.
Poza

Primaria municipiului Medgidia anunta scoaterea la concurs a unei functii publice de conducere vacante din cadrul aparatului de specialitate al primarului, in intervalul 24-25.04.2008, la sediul din strada Decebal nr. 35, cam. 20, dupa cum urmeaza:

1. Sef BIROU RESURSE UMANE SI PROTECTIA MUNCII
conditii generale:
candidatii trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici (r2)
conditii specifice:
-sa fie absolventi cu diploma de licenta ai invatamantului universitar de lunga durata in unul din urmatoarele domenii: stiinte juridice, stiinte administrative;
-vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice min. 2 ani;
- cunostinte operare PC

Proba scrisa se va desfasura la data de 24.04.2008, ora 1000, iar interviul candidatilor admisi la data de 25.04.2008, ora 1400.

Album foto

 • Articole din editia din data de 28 Martie 2008

 • Apa potabila la Valea Dacilor de Paste

  Administratie locala
 • Incepe Summmit-ul NATO

  Administratie locala
 • Inaugurarea scolii din Osmancea

  Administratie locala
 • Trotuarele din Topraisar, in proces de reabilitare

  Administratie locala
 • Administratia din Baraganu incurajeaza activitatile sportive

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771