Colectarea Deseurilor Electrice si Electronice la Mangalia

Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala

Campania de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice de la populatie desfasurata la nivel national in data de 3 noiembrie 2007 continua si la Mangalia prin campanii de informare efectuate periodic de catre angajatii primariei in scoli, pe site-ul primariei, pliante informative. Ziua de 6 a fiecarei luni a fost stabilita de administratia locala impreuna cu societatea de salubrizare pentru a colecta deseuri de echipamente electrice si electronice de la populatie in 16 puncte de colectare din oras.

Curatenie de primavara
Primaria Municipiului Mangalia organizeaza si in aceasta primavara, pe langa activitatile curente de salubrizare, o ampla actiune de curatenie generala de primavara a municipiului. Desfasurarea acestei actiuni are ca scop reimprospatarea aspectului general al orasului care sa duca la asigurarea pentru cetatenii municipiului a unui mediu de viata sanatos si o imbunatatire a microclimatului urban.
in acest sens se vor realiza diverse lucrari specifice anotimpului de primavara cum ar fi: taieri de corectie a arborilor de pe aliniamentele stradale, curatirea zonelor verzi si a arborilor din jurul imobilelor de locuit, salubrizarea unor terenuri virane apartinand domeniului public, colectarea, transportul si depozitarea deseurilor vegetale si solide, igienizarea si dezinfectarea platformelor de gunoi.
in aceasta actiune au fost implicate asociatiile de proprietari si persoanele care beneficiaza de ajutor social conform legii 416/2001 si efectueaza munca in folosul comunitatii.
Cetatenii sunt invitati si ei sa se implice direct in activitatile de infrumusetare si igienizare a spatiilor de pe domeniul public din vecinatatea imobilului in care locuiesc.
Actiunea de curatenie de primavara pentru pregatirea sezonului turistic se va desfasura si in statiunile turistice aferente municipiului Mangalia si in Padurea Comorova: se vor efectua lucrari de salubrizare la toate intrarile in oras, lucrari degajare a terenurilor de frunze si crengi, gazonari, toaletari copaci, plantari de flori de sezon, varuit pomi, borduri si stalpi de iluminat, maturat strazi, desfiintarea depozitelor de gunoi neorganizat, dezinfectarea platformelor de gunoi.
Braul Maicii Domnului, la Mangalia
Braul Maicii Domnului va fi adus la Mangalia pe 15 mai de la Manastirea Panaghia Kato Xenias din Mitropolia elena a Dimitriadei (Volos-Grecia) de o delegatie formata din fete bisericesti, preotul de la biserica Militara din Mangalia, Traian Chircu, primarul Mangaliei, Zanfir Iorgus.
in perioada 15-18 mai, racla cu Braul Maicii Domnului de la manastirea Kato Xenias se va afla la Mangalia cu ocazia infratirii Bisericii Militare cu hramul Intrarea in Biserica si Adormirea Maicii Domnului, cu Biserica Panaghia Kato Xenias din Volos, Grecia.
Evenimentul va marca totodata si oficierea slujbei de sfintire a bisericii Militare si a altarului de campanie din Muzeul Marinei Mangalia in data de 18 mai, ocazie cu care Prea Fericitul Parinte Daniel si-a confirmat prezenta in randul credinciosilor din Mangalia.
Alaturi de credinciosii din intraga tara care vor veni la Mangalia in perioada 15-18 mai, este asteptat si seful statului, Traian Basescu care a fost invitat la eveniment.

Album foto

 • Articole din editia din data de Martie 2008

 • Exploatatiile de stuf ameninta Grindul Lupilor

  Administratie locala
 • Colectarea Deseurilor Electrice si Electronice la Mangalia

  Administratie locala
 • Eurocaravana a ajuns la Cogealac

  Administratie locala
 • Proiectele pentru dezvoltare rurala se vor depune in sesiuni lunare

  Administratie locala
 • Reabilitarea caminului cultural din Vanatori

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771