Administrație locală

In atentia proprietarilor de locuinte din blocurile cu incalzire necentralizata din Medgidia

Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, prevede reglementari juridice, economice si tehnice cu privire la infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, precum si modul de administrare si de exploatare a cladirilor de locuinte aflate in propietatea a cel putin 3 persoane fizice si juridice, de drept public ori de drept privat, inclusiv in cazul celor care au in structura lor si spatii cu alta destinatie decat aceea de locuinta.

Ca urmare, pentru o mai buna administrare a cladirilor in care locuiti ( repararea acoperisului, repararea retelelor de la subsol, reabilitarea termica a cladirii, etc. ) este recomandat ca si blocurile cu incalzire necentralizata sa se organizeze in asociatii de proprietari.

Articolul 2 din aceeasi lege precizeaza datorita starii de indiviziune fortata, proprietarii au obligatia sa ia masuri cu privire la drepturile si obligatiile comune ce le revin tuturor asupra proprietatii comune. in acest scop, proprietarii se pot asocia in asociatii de proprietari cu personalitate juridica.

Asociatia de proprietari are drept scop administrarea si gestionarea proprietatii comune care, pe langa drepturi, impune si obligatii pentru toti proprietarii.
Asociatia de proprietari se infiinteaza prin acordul scris a cel putin jumatate plus unu din numarul proprietarilor apartamentelor si spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, din cadrul unei cladiri.

Informam proprietarii locuintelor din blocurile 1, 2, 3, 4, 5, 6 de pe strada Dezrobirii, blocurile IP10, IP11, nr.27, 28, 29, 30, 31, 32, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48A, 48B, 49A, 49B, 49C, 49D, 51, 52, 53, 54, 55 de pe strada Independentei, blocurile VS1A, VS1B, VS2, VS3, VS4A, VS4B, anexa F, G, H, K, L, M, M, O, P, Q de pe strada Podgoriilor, blocurile nr.1, 2, 3, 4, 5, 6 de pe strada Poporului, ca pentru indrumare in vederea constituirii in asociatie de proprietari si pentru intocmirea dosarului in vederea dobandirii personalitatii juridice, va puteti adresa la Compartimentul Asociatii de Pro-prietari din cadrul Primariei Medgidia.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*