Consiliul local Medgidia a adoptat taxele si impozitele locale pentru anul 2007

1 Decembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie locala

Consiliul local Medgidia a adopatat in sedinta proiectul de hotarare privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2007. La baza aprobarii acestui proiect au stat prevederile noului Cod fiscal si a legislatiei in vigoare privind stabilirea impozitelor si taxelor locale. Proiectul de hotarare a prevazut valori pentru plata impozitului pe cladiri si a impozitului pe teren, pentru contribuabili persoane fizice si persoane juridice, impozitul pentru mijloacele de transport, impozitul pentru spectacole, etc.

Au fost stabilite valori pentru taxa privind eliberarea certificatelor, a vizelor si autorizatiilor administrate de serviciul urbanism. Astfel, taxa pentru eliberarea certificatului de urbanism pentru o suprafata cuprinsa intre 150 250 mp a fost stabilita la 5 lei/mp iar pentru o suprafata cuprinsa intre 750 -1000mp , 12 lei/mp.

La taxele administrate de serviciul de stare civila, taxa pentru oficierea casatoriei in zile nelucratoare si sarbatori legale va fi de 100 lei iar pentru oficierea preferentiala va fi 125 lei. Administratia domeniului public si privat va aplica in anul 2007 taxa pentru concesionare locuri de veci in functie de perioada de concesionare de la 7 ani la 49 de ani. Pentru o concesiune pe 7 ani se va plati suma de 10lei/mp iar pentru o concesiune pe 49 de ani, 135 lei. in anul 2007, producatorii agricoli vor plati pentru eliberarea certificatului de producator 10 lei pentru o suprafata pana la 1ha si 75 de lei pentru o suprafata peste 10 ha. Taxa pentru eliberarea unei autorizatii pentru desfasurarea unei activitati economice conform legii 300/2004 s-a stabilit la suma de 110lei/an.

Documentatia a mai prevazut si Regulamentul prin care Consiliul local poate adopta taxe speciale, regulament ce stabileste cadrul juridic unitar, etapele si modalitatile ce trebuie indeplinite in procedura de adoptare si aplicare a acestora. Astfel, taxele speciale sunt clasificate in functie de serviciul sau directia care le administreaza. Taxele speciale sunt venituri cu destinatie speciala si sunt fundamentate de necesitatea acoperirii cheltuielilor generate de anumite servicii publice create in interesul unei comunitati.

Pentru plata cu anticipatie pana la 31 martie 2007 pentru persoanele fizice, Primaria va acorda o bonificatie de 10% la impozitul pe teren. Pentru stabilirea impozitului pe cladiri si a taxei pentru eliberarea autorizatiei de construire in cazul persoanelor fizice precum si a impozitului pe teren pentru anul 2007, s-a mentinut delimitarea zonelor aprobata prin HCL 206/2005.
Primaria Medgidia va aplica scutiri la plata impozitului pe cladiri veteranilor de razboi si vaduvelor acestora, persoanelor cu handicap grav , persoanelor cu handicap gr.I, deportatilor politic.

Album foto

 • Articole din editia din data de 1 Decembrie 2006

 • Administratiile locale cauta fonduri pentru gestionarea sistemului de invatamint

  Administratie locala
 • PROIECTE DE HOTAR┬RE APROBATE LA SEDINTA ORDINARA A CONSILIULUI LOCAL CERNAVODA

  Administratie locala
 • SEMINARUL DE LA CNE CERNAVODA

  Administratie locala
 • SARBATOAREA ZIELEI NATIONALE A ROM┬NIEI LA CERNAVODA

  Administratie locala
 • Primaria municipiului Medgidia acorda Bursa de merit Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei pie╚Ťe de pe╚Öte ├«n Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joac─â ├«n centrul ora╚Öului Negru Vod─â

  Administratie locala
 • Capel─â mortuar─â ├«n localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de p─âm├ónt din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Institu╚Ťiile de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt din Ciobanu preg─âtite pentru noul an ╚Öcolar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771