Administrație locală

Modernizarea caminelor in Dunarea si Seimeni

Autoritatile locale din Seimeni au demarat programul de reabilitare a retelelor de apa potabila in Dunarea si Seimeni. Reprezentatii Primariei sustin ca se inlocuieste conducta veche de fiern cu instalatii din material plastic si se vor fora doua puturi. Primul, de la Dunarea, se va fora sa 250 de metri adancine, iar cel de la Seimeni la 150 metri adancime. De asemenea, se va construi un bazin de captare a apei de apropate 200 metru cubi. Autoritatile locale sustin ca lucrarile au demarat pe 20 ianuarie si se vor finaliza in circa sase luni. Valoarea investitiei este de aproximativ 30 miliarde lei vechi, iar fondurile au fost accesate in baza Ordonantei nr 7. Proiectul prevede reabilitarea a 11 kilometri de retea la Dunarea si 7 la Seimeni. Dupa inlocuirea conductei, fiecare gospodarie va fi contorizata prin montarea apometrelor, costurile fiind suportate de populatie.
in cursul acestei saptamani incepe si reabilitarea iluminatului public, care prevede inlocuirea tuturor lampilor vechi cu instalatii noi, de 36 W. Pe arterele principale din cele trei localitati se vor monta lampi pe fiecare salp, iar pe arterele secundare din doi in doi salpi. Lucrarea a costat 1,5 miliarde lei vechi, din bugetul local, si va fi finalizata la sfarsitul lunii martie.
Reprezentatii Primariei Seimeni sustin ca reabilitarea caminului cultural din Dunarea s-a finalizat, iar saptamana viitoare cladirea va fi dotata cu mobilier-scaune si mese. Si caminul cultural din Seimeni va beneficia de moderinizare, iar lucrarea va fi finalizata in 30 de zile de la inceperea sa. Reabilitarea va fi realizata in parteneriat cu Consiliul Judetean Constanta, iar Consiliul Local va aloca 20.000 lei pentru dotarea cu sacune si mese.
in paralel se lucreaza si la studiile de fezabilitate pentru canalizare si pietruirea drumurilor, pe o suprafata de 30 kilometri. Valoarea totala a proiectelor este de 55 miliarde lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*