Interviu cu directorul general al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP), Jean Paul Tucan

Februarie 2008, Bogdan Chirita

Interviuri
Reporter: Cine sunteti si de cum ati reusitrdquo; sa starniti valul de antipati in scurta perioada de cand sunteti numit la conducerea institutiei?
Jean Paul Tucan: Nu consider ca am starnit valuri de antipati. Fiecare publicatie are un interes politic si, in consecinta, fiecare isi sustine interesul politic.
Reporter: inscrierea dumneavoastra in cursa pentru Primaria Navodari a declansat divergente. Lupta pentru fotolilul de primar este din ce in ce mai aprinsa. Ce v-a determinat sa candidati la Primaria Navodari?
Jean Paul Tucan: Candidatura mea a fost o decizie personala. in calitate de cetatean al orasului Navodari sunt total nemultumit de modul in care actualul primar, Tudorel Calapod, conduce urbea. in urma acestei decizii, m-am inscris in lupta pentru fotolilul de primar tinand cont de toate realizarile personale, familiale, administrative si manageriale. Consider ca este cazul ca electoratul sa decida ca are nevoie de persoane si nu partide. Programele politice sunt pentru partidele politice, dar primarul trebuie sa fie in stare sa negocieze si sa satisfaca interesele cetatenilor si nu sa fie intr-o constradictie permanenta cu consilierii, in defavoarea orasului.
Reporter: Faceti parte din Consiliul de Administratie al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta, institutie subordonata Consiliului Judetean Constanta. Mass-media a titrat ca Nicusor Constantinescu v-a numit in mod special. Aveti vre-o legatura cu Nicusor Constantinescu si, implicit, PSD?
Jean Paul Tucan: Este o cutuma. Directorul general al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri a facut mereu parte din Consiliul de Administratie al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri. Exista programe de lucru comune si trebuie sa comunica, intrucat planurile de reparatii nu au sens. Discutam de chestiuni tehnice si imi sustin punctele de vedere in calitate de dezvoltator de drumuri. Este o decizie logica, desi nu i-a placut lui Nicusor Constantinescu. Seful CJC a avut totusi intelepciunea sa isi dea seama ca eu trebuie sa fiu memebru al acestui consiliu. De aici au aparut tot felul de variante....
Reporter: Nu este sedinta a Consiliului Local Navodari care sa nu se termine cu o cearta, iar proiectele de hotarariri sa nu fie amanate. De unde atata tensiune si care este factorul declansator?
Jean Paul Tucan: Particip la aceste sedinte in calitate de cetaten si candidat la Primaria Navodari din partea Partidului National Liberal. Ma intereseaza astfel toate proiectele si particip la majoritatea dezbaterilor. De la cele mai multe am plecat cu un gust amar, vazand modul de comunicare dintre primar si Consiliul Local. Atributul edilului este sa medieze discutia, nu sa puna paie pe foc. El este factorul coagulant. Primarul de la Navodari nu a avut in proiectul lui de guvernare ca si edil”, o viziune clara, cu prioritati. Totul a fost facut pe piciorrdquo; si in functie de acest lucru l-a interesat mai mult sau mai putin interesul fiecarei formatiuni politice in parte in favoarea proiectelor bune pentru oras. Colaborarea dintre primar si Consiliul Local este nula, iar Calapod este principalul vinovat. Ma intreb! Daca acum nu are o relatie buna cu membrii Consiliului Local si reproseaza ca nu a fost lasat sa faca nimic, ce va face peste trei ani?! in ultimii trei ani si jumatate PNL a votat toate proiectele, dar primarul nu a respectat nimic. Unul dintre exemple este programul de asflatare a aorasului. PSD si PNL a sustinut proiectul, dar primarul nu a tinut cont.
Reporter: De ce populatia din Navodari v-ar alege pe dumneavoastra primar?
Jean Paul Tucan: Este decizia fiecarui cetatean sa aleaga pe cine doreste. Eu, ca si cetatean, as face o analiza foarte atenta pentru ca viitorul orasului depinde de persoana care va fi la conducerea orasului in urmatorii patru ani. Consider ca deciziile trebuie sa fie cumpatate. Un primar trebuie sa aiba anumite calitati: gospodar, bun manager, factor coagulant intre Consiliul Local si Primarie si nu un scandalagiu si un mincinos. Fac astfel un apel politic: fiecare cetatean trebuie sa se gandeasca si sa decida in consecinta.
Reporter: Cine sta in spatele campaniei agresive de denigrare?
Jean Paul Tucan: Actualul primar si gasca care il inconjoara, cu interese mai mult sau mai putin oculte. Sa nu uitam ca orasul Navodari este condus de ani de zile de aceasta echipa, dar nu se mandreste cu nici o realizare.

Album foto

 • Articole din editia din data de Februarie 2008

 • Front comun pnetru salvarea speciilor protejate

  Interviuri
 • Motiunea PSD "cresterea preturilor", adoptata in Senat

  Interviuri
 • Instalatia de apa din Rasova, aproape de inaugurare

  Interviuri
 • Drumuri fara noroaie in Negureni, Faurei si Tudor Vladimirescu

  Interviuri
 • Balul Primaverii, la Saligny

  Interviuri
 • Articole din aceeasi categorie

 • Marti incepe Kurban Bayram, cea mai mare sarbatoare a musulmanilor

  Interviuri
 • Nemirschi: In cazul gropilor de gunoi argumentul e ca ne pute in fata usii, nu ca cere UE

  Interviuri
 • Lucian Balut: "Indemnizatia de deputat de simte in bugetul familiei"

  Interviuri
 • Zevri Senol, un parlamentar exact cum vor oamenii

  Interviuri
 • Interviu cu directorul general al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP), Jean Paul Tucan

  Interviuri
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771